Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ingen bra insats av pojklandslaget

I den andra omgången av kvalturneringen till ungdoms-EM blev det en ny förlust för det svenska pojklandslaget. Danmark kunde oväntat enkelt vinna med 3-0 i set.

Volleyboll, kval till Ungdoms-EM för pojkar 7 - 10/1 2003, Mosir Sports Hall, Radom, Polen
Sverige-Danmark 0-3
(16-25, 21-25, 17-25)

Tipset inför matchen var att det skulle bli en jämn kamp, vilket det brukar vara i mötena mellan nationerna. Tyvärr kunde danskarna redan i inledningen av matchen ta initiativet. En tidig dansk ledning i det första setet kunde sedan behållas genom hela setet till setseger med 25-16. I det andra setet spelade det svenska laget upp sig, och lagen följdes åt genom hela setet med Sverige i en knapp ledning i mitten av setet. Tyvärr kom det några enkla egna misstag av de svenska pojkarna i avslutningsbollarna och Danmark kunde vinna setet med 25-21. I det avslutande tredje setet kunde återigen Danmark ta greppet om matchen och det danska anfallsesset Peter Lyck Hansen fick stor utdelning på sina anfall och hoppservar. Svenskarna lyckades inte alls med sina föresatser utan fick se setet, och därmed också matchen, gå till Danmark med 25-17.

-Vårt eget spel idag var inte alls bra, betydligt sämre än i förlusten mot Lettland igår, konstaterar assisterande tränaren Göran Persson. Mycket som vi pratat om innan matchen lyckades vi inte alls utföra, menar han.

- Det är bara Vedad Vrana och Mikael Renegård som kan få godkänt idag, betygsätter tränaren Felix Casanova. Det var inget hjärta i vårt spel idag, avslutar han besviket.

Alla chanser till avancemang till UEM-slutspelet är borta, och Sverige står utan setseger hittills i kvalturneringen. I de avslutande matcherna möter man Vitryssland och Polen, två mycket starka lag.

Sveriges kvarvarande matcher i kvalet till UEM-slutspelet
9 januari kl. 19:30 Sverige-Vitryssland
10 januari kl. 19:30 Sverige-Polen

För mer information, kontakta:
Coach Felix Casanova, tel. 0705-385 004
Team manager Göran Persson 0705-385 818

Fler nyheter

Publicerad: 2003-01-08

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer