Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust med mersmak i UEM-kval

I den tredje matchen av kvalet till ungdoms-EM förlorade det svenska pojklandslaget mot Vitryssland med. 0-3. Laget gjorde ändå en bra insats.

Volleyboll, kval till Ungdoms-EM för pojkar 7 - 10/1 2003, Mosir Sports Hall, Radom, Polen
Sverige-Vitryssland 0-3
(13-25, 19-25, 18-25)

Sverige började svagt och första set gick enkelt till Vitryssland. En del skadeproblem tvingade tränaren Felix Casanova att stuva om lite i laget jämfört med tidigare i turneringen. Det verkade som om det tog lite tid att komma in i den nya uppställningen, för i det andra setet visade de svenska pojkarna upp en betydligt bättre sida och spelade jämnt med Vitryssland i större delen av setet. Passaren Jonas Lagerstedt gjorde sin klart bästa match i turneringen och lyckades hitta kantspelarna Mikael Renegård och Vedad Vrana vid många tillfällen. Vitryssarna kunde dock göra ett ryck i slutet av setet och ta hem setet med 25-19. Det tredje setet liknade det första och här visade även Johannes Henrysson fina takter i anfallsspelet. Ett klart godkänt spel från svensk sida med några egna misstag för mycket som gjorde att det sista setet gick till Vitryssland, och det blev inte någon setvinst idag heller.

-Hade vi spelat så här mot Danmark igår så hade vi minst tagit två set och möjligen också matchen, resonerar tränaren Felix Casanova efter matchen. Vitryssland är ett mycket bra lag och vi räckte inte riktigt till, men vi gör en bra match, framför allt med tanke på skadeproblemen vi har idag, avslutar han.

Imorgon spelar Sverige mot Polen som hittills varit det bästa laget i kvalgruppen. Det kommer bli en tuff uppgift, men de svenska killarna kommer stärkta av dagens insats göra allt för att ge polackerna en tuff match.

Sveriges kvarvarande match i kvalet till UEM-slutspelet
10 januari kl. 19:30 Sverige-Polen

För mer information, kontakta:
Coach Felix Casanova, tel. 0705-385 004
Team manager Göran Persson 0705-385 818

Fler nyheter

Publicerad: 2003-01-09

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer