Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust även i sista matchen i UEM-kvalet

Det blev förlust även i den avslutande matchen i kvalet till ungdoms-EM för pojklandslaget med 0-3. Polen stod för motståndet och de är av allra yttersta klass.

Resultat, Volleyboll: Kval till Ungdoms-EM, Mosir Sports Hall, Radom, Polen
Sverige-Polen 0-3
(18-25, 11-25, 11-25)

Laget har faktiskt tidigare tagit set av Polens seniorlandslag som är ett av Europas bästa landslag. Med en snittlängd kring 2 meter och den längsta spelaren på 210 cm så förstår man varför de ser ut att vinna gruppen och därmed kvalificera sig till UEM-slutspelet. Sverige öppnade dock matchen respektlöst och följde med ända fram till 17-18 i första set. Vedad Vrana och Mikael Renegård visade upp ett fint anfallsspel och tog många svenska poäng. Då kunde dock polackerna rycka ifrån och därefter var det aldrig någon tvekan var segern skulle gå. De svenska blixtrade till ibland, men det räckte ändå inte till i längden.

-Idag gjorde vi en godkänd insats, och i första set spelade vi riktigt bra. Därefter visade polackerna att de har ett större lag med ett tyngre artilleri än oss, summerar tränaren Felix Casanova matchen.

Därmed slutade laget på sista plats i gruppen utan setseger. Att förlusterna kom i raka set mot Polen, Lettland och Vitryssland är inte mycket att säga om då de är ett steg före de svenska pojkarna i utvecklingen. Matchen mot Danmark var dock en stor missräkning, och där borde resultatet blivit annorlunda. Imorgon avslutas turneringen med två matcher, och Polen ser alltså ut att ta hem gruppsegern.

För mer information, kontakta:
Coach Felix Casanova, tel. 0705-385 004
Team manager Göran Persson 0705-385 818

Fler nyheter

Publicerad: 2003-01-10

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer