Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst i första mötet med Finland

Sverige vann pojklandskampen mot Finland i Falköping idag med 3-1 (25-20, 23-25, 25-22, 25-21). Det blev en ganska jämn match där Sverige ändå förde spelet under större delen av matchen.

Inledningen av matchen var ganska spänd och spelet växlade fram och tillbaka med en hel del ganska enkla misstag från båda håll. De blågula kunde dock göra ett ryck i slutet på setet och vinna med 25-20.  Andra set fortsatte i samma stil med många egna misstag och vågskålen vägde fram och tillbaka, med skillnaden att denna gången vägde det över till finsk favör med 25-23.

I set nummer tre var det återigen Sverige som tog initiativet, och när Peter Svensson satte upp ett bra block ett antal gånger i slutet av setet blev det svensk setseger med 25-22. I det fjärde, och sista, setet hade hemmalaget initiativet setet igenom, men kunde aldrig göra det definitiva rycket. Istället fick man kämpa för att behålla ledningen, och lyckades med det och kunde därigenom vinna fjärde set med 25-21 och segern var ett faktum.

-Vi var lite spända och fick då ingen riktig ordning på servemottagningen. När dessutom blockspelet inte fungerade helt tillfredsställande blev det onödigt jämnt. Det kändes ändå hela tiden som om vi förde spelet och det blev aldrig osäkert var segern till slut skulle hamna, menar coachen Göran Persson. Extra beröm går idag till Henrik Svarén, och även Erik Brandsjö och Sebastian Thylander bör nämnas för sina insatser. I morgon kommer vi spela bättre nu när vi kommit upp i ordentligt matchtempo och blivit varma i landslagströjorna, avslutar han.

Matchen imorgon, onsdag, spelas 17:00 i Frejahallen i Falköping.

Fler nyheter

Publicerad: 2003-04-29

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer