Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny seger mot Finland

Även i det andra mötet med Finlands pojklandslag blev det svensk seger. Denna gången skrevs segersifforna till 3-0 (25-17, 25-18, 25-23) efter betryggande spel från de blågula killarna.

I dagens match syntes det att de svenska killarna fått en match i benen efter en tids matchuppehåll. Spelet fungerade betydligt bättre, och de detaljer som inte riktigt fungerade igår, främst blockering och servemottagning, var på en klart högre nivå idag. Det var endast i det tredje setet som koncentrationen sviktade något och finnarna kunde hålla jämna steg ända fram till setets slut.

Centrarna Peter Svensson och Jonatan Blomstrand gav Finlands anfallsspelare en jobbig vägg att möta. Passaren Sebastian Thylander kunde idag fördela spelet över fler anfallare på ett bra sätt. Johan Holst och Mikael Renegård på vänsterkanten hade en lyckad dag i anfall, och tillsammans med liberon Christian de Flon hade de en säker servemottagning. Henrik Svarén gjorde återigen en stabil insats, men bäst idag var nog ändå Peter Svensson med ett imponerande block och ett effektivt anfall genom hela matchen.

-Idag spelar hela laget bra, och alla killarna får med beröm godkänt, betygssätter tränaren Göran Persson. Kan vi höja oss lika mycket till matchen imorgon kommer det bli riktigt roligt, säger han slutligen. 

I morgon, torsdag, spelas den sista matchen i trippelmötet kl. 13:00 i Odenhallen i Falköping 

Fler nyheter

Publicerad: 2003-04-30

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer