Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i sista finnkampen

Det blev förlust för de svenska herrjuniorerna i den sista matchen av tre mot Finland. Trots svensk ledning med 2-0 i set kunde Finland dra det längsta strået och vinna med 3-2 (16-25, 20-25, 25-21, 25-16, 15-10).

Efter de två segrarna tidigare i veckan var det ett svenskt lag som var fyllt av självförtroende inför det sista mötet med Finland. Det syntes tydligt i inledningen då Sverige satsade friskt på serven och hade mycket god utdelning. Jonas Lagerstedt, Mikael Renegård och Erik Brandsjö lyckades pressa den finska servemottagningen ordentligt, och ett antal serveess blev också resultatet. När finnarna därav fick många tunga anfallslägen kunde det svenska blocket fira stora triumfer. Den egna servemottagningen var mycket bra och gjorde att passaren Jonas Lagerstedt gav sina anfallare många enkla lägen som oftast förvaltades på bästa sätt. Odiskutabla 25-16 till hemmalaget i första set.

Andra set fortsatte med svensk dominans. Vid ställningen 19-9 kändes det som om allt gick på räls. Då tog finske talangen Olli Huovinen fram en tung hoppserve och Finland vann åtta poäng i rad. Sverige hämtade sig dock från chocken och kunde vinna setet med 25-20.

I det tredje setet blev det en scenförändring. Plötsligt var det de finska servarna som firade stora triumfer och de svenska killarna tappade koncentrationen. Något som Finland utnyttjade på bästa sätt. Seger för gästerna med 25-21. Det fjärde setet fortsatte i samma takt och gick enkelt till Finland med 25-16.

I det femte och avgörande setet fortsatte Finland starkt och vid sidbytet var de i ledningen med 8-3. Därefter släppte de aldrig taget och kunde gå till vinst med 15-10, och tog därmed sin första seger i trippelmötet.

- I drygt ett och ett halvt set presterar vi vår klart bästa volleyboll under veckan. Våra servar håller riktig hög klass, och resterande delar av spelet går inte heller av för hackor, menar tränaren Göran Persson. Därefter händer något, vårt spel går i baklås och finnarna växer och presterar bättre volleyboll än tidigare under veckan, analyserar han förlusten.

Fler nyheter

Publicerad: 2003-05-01

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer