Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i inledningen av 8-nationers

Sveriges damjuniorer förlorade den första matchen i turneringen 8-nationers som spelas i Guadalajara i Spanien. Italien blev för svåra och kunde vinna med 3-0 i set (25-21, 26-24, 25-19) trots svenska setbollar i det andra setet.

Sverige inledde matchen respektlöst och kunde ta en fyrapoängsledning i början av det första setet. Tyvärr kom sedan ett par svackor och Italien kunde vinna setet med 25-21.
Det andra setet var jämnt till en början, men Sverige kunde dra ifrån, mycket tack vare bra servar av framför allt Maria Andersson, Emma Bengtsson och Lina Sundström (fyra serveess vardera i matchen). De blågula tog sig ända fram till 24-20, men trots fyra setbollar kunde man inte ta den avgörande poängen. I stället kunde Italien vinna sex raka poäng och setet med 26-24.
I det tredje setet blev serven och kanske framför allt servemottagningen något sämre hos de svenska tjejerna, men Italien fick ändå kämpa hårt för att kunna vinna setet. 25-19 blev siffrorna i avslutningssetet
-Vi sade innan matchen att vi skulle satsa tufft i serven för att tvinga det storvuxna italienska laget till tunga avslut och det lyckades verkligen. Vi gör en bra match, framför allt i serve och servemottagning, men visst var det oerhört tråkigt att vi inte kunde vinna det andra setet, menar coachen Göran Persson.
Poängbäst i dag var Maria Andersson med 14 poäng och mycket bra var även Emma Bengtsson, 8 poäng.
-Visst var Maria och Emma riktigt heta i dag, men hela laget förtjänar mycket beröm för en kanoninställning och bra insatser, avslutar Göran Persson
I morgon, onsdag, väntar Belgien i den andra gruppspelsmatchen.

Fler nyheter

Publicerad: 2003-07-22

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer