Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nederländerna för starka

Det blir ingen semifinal för de svenska damjuniorerna i turneringen 8-nationers. Nederländerna kunde vinna den avgörande gruppspelsmatchen med 3-0 (25-22, 25-17, 25-12).

Det blev en tung start när Holland direkt kunde gå till ledningen med 10-2. Därefter kom det svenska spelet i gång, inlett av tunga hoppservar av Lina Sundström och bra block av Sara Mild. Tyvärr kom man aldrig riktigt i kapp, utan setet förlorades med 25-22.
Det andra setet inleddes mycket bra och Sverige ledde med hela 10-4. Liberon Anna Tengnäs hade här några riktigt imponerande försvarsräddningar på stenhårda anfall från holländskorna. Vid svensk ledning med 13-10 kom sedan det stora raset. 10 raka poäng gick till Nederländerna, som sedan kunde vinna setet ganska komfortabelt med 25-17.
Tyngda av svackan i det föregående setet orkade inte svenska tjejerna hålla koncentrationen uppe och setet gick lite för enkelt till Nederländerna med 25-12. Positivt inhopp gjorde dock Caroline Henricsdotter, och även Elisabeth Franze gjorde bra ifrån sig när hon för första gången fick hoppa in som passare i landslagströjan.
-Från 2-10 i första set till 13-10 i andra set spelar vi bra, men resten av matchen kan vi inte vara nöjda med, menar coachen Göran Persson. De spelade snabbare än väntat, mycket beroende på att vår serve inte fungerade så bra som vi hoppades innan matchen, fortsätter han.
Nu får Sverige sikta in sig på spel om 5-8:e plats, och på fredag förmiddag väntar Frankrike.
-Centerspelet såg fortsatt bra ut, men på kanten gick det tyngre mot det stora holländska blocket. Om vi kan få tillbaka servekvaliteten från tidigare matcher och få igång kantanfallarna igen har vi goda chanser mot Frankrike, avslutar assisterande coachen Mattias Dahlgren.
Bästa poängplockare blev i dag Maria Andersson. 6 poäng gjorde hon under matchen.

Fler nyheter

Publicerad: 2003-07-24

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer