Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige utan seger i 8-nationers

Det blev ingen seger i 8-nationers för det svenska juniorlandslaget. I den sista matchen i turneringen för laget var det Spanien som stod som segrare med 3-0 (25-22, 25-20, 25-20).

Den här matchen var, trots förlusten, ändå en av de bättre i turneringen.
-Vi kämpar på bra och är med i seten upp till ungefär 15 poäng. Därefter blir det, liksom så många gånger tidigare under veckan, att vi tappar koncentrationen och blir lite för försiktiga, säger coachen Felix Casanova.
Förlusten innebär att Sverige hamnar på åttonde och sista plats i turneringen. Vann gjorde Tyskland efter finalseger mot Frankrike, båda lagen kom ur Sveriges grupp.
-Visst är det synd att vi kommer sist, men viktigast är ändå att vi lär oss av den här erfarenheten, menar Casanova. För att kunna vinna hårda internationella matcher krävs att vi blir tuffare, och det blir vi bara genom att spela sådana här matcher, tycker han.
Bästa svenska spelare under turneringen har varit Mikael Renegård och Vedad Vrana. De spelar båda som servemottagande vänsterspikers, och har varit bra i både mottagning och anfall under veckan.
Härnäst väntar junior-NM i Eidfjord i Norge 5-7 september för laget.

Fler nyheter

Publicerad: 2003-08-10

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer