Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Imponerade spel av j-damerna

Sverige avslutade idag J-EM kvalet mot gruppspelssegraren Ryssland. Svenskorna imponerade och gjorde den bästa matchen under veckan mot ett av världens bästa juniorlag.

Ryssland, med ett fysiskt mycket stort lag och med tre spelare i laget som har A-landslagsspel i bagaget, var en för stor och stark motståndare för Sverige. Men Sverige spelade avslappnat och lyckades idag med det mesta som inte fungerat fullt ut tidigare i veckan. Med pressade servar, suverän servmottagning på ryska hoppservar och mycket stabilt blockeringsspel med många rena blockpoäng så gav man ryskorna en tuff start i matchen. Sverige lyckades för första gången under veckan att få till centerspelet stundtals. Tora Hansson och Johanna Larsson lyckades bra i mitten.

Det starka svenska blockeringsspelet störde Ryssland, som säkert hade räknat med en betydligt enklare match.

-Jag är mycket nöjd med spelet idag, kommenterar Sveriges coach Ronny Johansson. Vi är på rätt väg, visst har vi långt kvar, men idag så spelade vi den bästa volleybollen hittills med laget. Hela laget förtjänar idag extra beröm, såväl startspelare som avbytare, avslutar Ronny.

Sverige-Ryssland 0-3 (18-25,15-25, 9-25) 

Slutresultat gruppspel i Moskva
1. Ryssland
2. Serbien&Montenegro
3. Tjeckien
4. Azerbadjan
5. Bosnien&Herzegovina
6. Sverige

Fler nyheter

Publicerad: 2004-05-30

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer