Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i inledningsmatchen

Trots ett mycket bra första set av de svenska flickorna vann arrangörslandet Italien den inledande matchen i 8-nationersturneringen i tre raka set.

Det svenska flicklandslaget inledde årets 8-nationersturnering med att spela mot värdlandet Italien. Sverige chockstartade och överraskade både sig själva och Italien. Bra tryck i servandet och många tunga avslut från framför allt Andréa Jacobsson och Tora Hansson gav resultat. Tora Hansson har fått flytta ut till högerkanten då Sara Malmlöv inte kan spela på grund av en knäskada. Italien kunde ändå vinna det första setet med 25-19.

-Med tanke på att laget bara tränat knappa tre timmar med denna uppställning så var första set strålande, berättar tränaren Ronny Johansson.

Men de flesta passen gick till Andréa och Tora som fick mer och mer block emot sig och med en värme som sög musten ur de båda gick det inte att fortsätta det lysande spelet. Sveriges spel mattades och de orkade inte stå upp mot de resliga italienskorna i det andra setet som gick klart till hemmalaget. Trots det så reste sig de blågula tjejerna sig en aning i sista set och krigade på. Ett extra plus till liberon Annika Dommen som här svarade för flera kvalificerade räddningar.

Malin Krona gjorde debut från start som center och gjorde det på ett inspirerande sätt. Utan minsta respekt för de spelskickliga italienskorna så visade hon att hon på allvar vill vara med och konkurrera om en plats i startsexan i kommande matcher. I nästa match väntar Belgien.

Sverige-Italien 0-3 (19-25, 5-25, 13-25)

Bästa poängplockare i Sverige:
Tora Hansson, 8 p
Andréa Jacobsson, 6 p

Fler nyheter

Publicerad: 2004-07-20

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer