Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Upp och ner i Bulle

Ungdomslandslaget visade upp både sitt bästa och sitt sämsta spel hittills i 8-Nationers när man förlorade mot Spanien.

Sverige-Spanien 0-3 (9-25, 7-25, 20-25)

Sverige spelade förmiddagsmatch mot Spanien och laddade med en tidig morgonpromenad i det natursköna Bulle i Schweiz som ligger omgivet av Alperna. Det svenska spelet var sedan också lika mycket upp och ner som de omgivande bergen och dalarna. Matchen inleddes mycket piggt av de svenska killarna som direkt tog ledningen i början av det första setet. Man var bra med fram till 9-13, men sedan rasade spelet totalt. Tolv raka poäng till Spanien, trots mycket bra servemottagning och första set var förlorat.
Det andra setet liknade i mångt och mycket det första. Sverige var med fram till 5-6, sedan blev det ett ras igen. Den här gången tog det sexton bollar innan Sverige kunde vinna tillbaka serverätten. Givetvis blev det utklassningssiffror även i detta setet, 7-25 slutade det vid.
I pausen före det tredje ändrade de svenska coacherna om lite i serve- och försvarstaktik, och spelarna bestämde sig också för att höja nivån på spelet. Nu visade man upp sina kunskaper på ett helt annat sätt och satte ordentlig press på spanjorerna. Ända fram till 20-19 ledde man setet, men sedan kröp bristen på rutin fram och Spanien kunde rinna ifrån till setvinst med 25-20.
-Vi inledde bättre i dag än vad vi spelade i går, men sedan föll vårt spel samman. Men det var starkt att ta sig ur svackan och prestera ett så bra tredje set, menar coachen Göran Persson. Vår servemottagning var sämre än igår, men anfall och block fungerade bättre, fortsätter han.
I morgon spelar man den avslutande gruppspelsmatchen och då väntar Frankrike som i den matchen är storfavoriter.
-Vi får nog svårt att vinna i morgon, men vi ska försöka sätta ordentlig press på dem och sedan får vi se hur långt det räcker, analyserar assisterande tränaren Claes Svensson chanserna inför nästa match.
Bäst betyg i dag får Johannes Fernhed för hans sista set och Erik Degerman gör en stor insats för laget både i pådrivning av laget och i spelet 
 
Bästa svenska poängplockare: Johannes Fernhed, 7 poäng

Fler nyheter

Publicerad: 2004-07-28

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer