Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skakigt spel i Bulle

Frankrike dominerade den sista och betydelselösa gruppmatchen mot Sverige i ungdomsturneringen 8-nationers i Schweiz.

Volleyboll, 8-nationersturnering U-landslag herrar, Bulle, Schweiz 26 - 31 jul 2004
Sverige-Frankrike 0-3 (9-25, 17-25, 13-25)
Bästa svenska poängplockare: John Lindberg och Mats Lidstedt, 5 poäng

Eftersom placeringarna i gruppen var avgjorda redan innan matchen valde båda lagen att vila några av spelarna i den ordinarie laguppställningen. I Sverige var det Erik Degerman och Johannes Fernhed som dras med småskador och fick stå över dagens match. Att de är viktiga för det svenska spelet märktes också tydligt. Marcus Uddenfeldt som fick ersätta Erik gör en godkänd insats. Joel Lindberg som fick ta Fernheds plats hade det lite tyngre, men då är han också näst yngst i turneringen och har tiden för sig.
-Vi gör fler dumma misstag än tidigare i turneringen, säger assisterande coachen Claes Svensson efter matchen. Viljan på plan var inte på topp och det hade behövts i dag, Erik och Johannes är viktiga för laget av just den anledningen, fortsätter han.
Bäst i dag var annars John Lindberg som gjorde en stark insats, men tyvärr utnyttjades lite för dåligt i anfallsspelet.
I morgon börjar slutspelet där Sverige får spela om platserna 5-8 och i den första matchen väntar Tyskland. Tyskland har turneringens längsta lag med en snittlängd på 2 meter på sina tolv spelare. Sveriges medellängd ligger på 187 cm, så storleksskillnaden är betydande. Trots det så hyser den svenska coachen Göran Persson gott hopp om att kunna bjuda bra motstånd.
-Om vi kan ha bra servemottagning och spela ett snabbt anfallsspel kan vi få de långa, och därmed också ganska långsamma, tyska spelarna att tvingas röra på sig. Då kan vi ta en del enkla poäng, menar han. Vår serve måste också fungera för att vi ska ha chansen, avslutar han.

Fler nyheter

Publicerad: 2004-07-29

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer