Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svag avslutningsmatch

I den sista matchen för ungdomslandslaget i 8-Nationers gjorde laget en medioker insats när man förlorade mot hemmalaget Schweiz.

Volleyboll, 8-nationersturnering U-landslag herrar, Bulle, Schweiz 26 - 31 jul 2004
Sverige-Schweiz 0-3 (20-25, 20-25, 17-25)
Bästa svenska poängplockare: Johannes Fernhed, 9 poäng, John Lindberg, 7 poäng

Förhoppningarna på en svensk seger var stora inför matchen mot Schweiz. Till skillnad mot tidigare matcher var det två jämnstora, och även till synes ganska jämbördiga lag, som möttes. Svenskarna gjode en mycket bra match mot Tyskland i går och förhoppningen var att man skulle kunna spela på samma nivå i dag.
-Hade vi spelat som vi gjorde i går hade det blivit jämnt, och om vår servemottagning varit ännu lite bättre än då så hade vi vunnit, berättar coachen Göran Persson. Tyvärr klarade vi inte mentalt av att ha lite press på oss att vinna en match utan vi gör vår svagaste match i turneringen, förklarar han besviket.
Schweiz tog ett antal poängs ledning i inledningen av alla seten. Svenskarna glimrade till stundtals men varvade bra saker med många egna enkla misstag. Därmed kunde man aldrig knapra in på det schweiziska försprånget och alla seten gick med ganska betryggande marginal till Schweiz.
Tio av spelarna gjorde sina första landskamper denna vecka så bristen på rutin var påtaglig.
-Det var en ny erfarenhet för det här laget och nästa gång vi hamnar i denna situationen så kommer vi nog hantera den bättre, säger Persson.
Ingen av spelarna får godkänt för dagens match, men högerspikern Johannes Fernhed visade stundtals upp det fina anfallsspelet som fungerade så bra i går. Han blev också bäste svenske poängplockare med nio poäng.
Förlusten gjorde att Sverige hamnade på åttonde och sista plats i turneringen. Assisterande coachen Claes Svensson kommenterar jumboplatsen:
-Att vi förlorar de tre matcherna i gruppspelet och matchen mot Tyskland är inte mycket att säga något om. De lagen är betydligt större och mer rutinerade än oss och där gör vi ändå ett par riktigt bra matcher. Schweiz har dock inte ett bättre lag än oss, men inget spelmoment fungerade i dag och då blir det så här, säger han. Sammanfattningsvis har vi haft en lärorik period med många bra saker att ha med oss inför framtiden, avslutar han.

Fler nyheter

Publicerad: 2004-07-31

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer