Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

En vinst och en förlust

I dag inleddes Nordiska Mästerskapen för U17 och U19 i Falköping. Sveriges U19-lag besegrade Färöarna men det blev förlust för det yngre laget mot Norge.

Turneringens inledningsmatch spelades mellan Sveriges och Färöarnas herrjuniorer i U19-klassen. Sverige var numret större genom hela matchen och kunde vinna klart utan att förta sig. Det var bara i det tredje setet som svenskarna slappnade av lite och Färöarna kunde komma lite närmare i poängprotokollet.

-Det här var en match som vi använde oss av för att finslipa maskineriet och låta alla spelare få speltid så här i början av turneringen, säger den svenska coachen Felix Casanova.

Därefter var det dags för det svenska ungdomslandslaget där nio av tolv spelare gjorde landslagsdebut. Första set såg mycket lovande ut. Efter en något nervös inledning tog de blågula pojkarna över och dominerade det första setet. Det blev ändå lite spännande och det var först på den fjärde setbollen som man lyckades avgöra fram till 25-23.

Det andra setet var också jämnt, med Sverige i liten ledning. Det var först i slutet av setet som Norge tog ledningen och kunde dra ifrån till setseger med 25-21. I seten därefter tappade Sverige sitt spel och norrmännen kunde ganska klart ta de två avslutande seten, båda med 25-14.

-Vi började starkt i dag, men sedan tappade vi koncentrationen, berättar tränaren Göran Persson. Det var första landskampen för de flesta i laget och de orkade inte fokusera på vårt eget spel och hålla humöret uppe, förklarar han förlusten.

Liberon Anton Wijk Tegenrot förtjänar beröm för mycket bra försvarsspel genom hela matchen. Lennie Hansson på kanten samt centrarna Peter Assio och Anders von Mecklenburg lyckades mycket bra i anfallet i de två första seten.

Senare under fredagskvällen väntar Norge för Sveriges U19-lag. I morgon spelar de mot England. För det svenska U17-laget är det Danmark som står för motståndet på lördagen.

Färöarna - Sverige U19 0-3 (11-25, 9-25, 17-25)
Sverige U17 - Norge 1-3 (25-23, 21-25, 14-25, 14-25)

Fler nyheter

Publicerad: 2004-09-03

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer