Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Juniorerna ännu utan setförlust

Den andra dagen av NM för de manliga U17- och U19-landslagen blev resultatmässigt lik den första. U19-landslaget vann mot England med 3-0 och för U17-laget blev siffrorna de motsatta mot Danmark.

De svenska herrjuniorerna gjorde i dag en mycket bra match när man avfärdade England med klara siffror. England, som i går förlorade i en tuff tresetare mot Danmark, kom aldrig upp i den standard man visade upp i går. Det svenska laget spelade stabilt genom hela matchen och var aldrig hotade, även om det andra setet till en början var ganska jämnt. Passaren Martin Andersson gjorde en imponerade insats, och förutom att servera sina lagkamrater med bra pass, servade han också mycket bra. Jimmie Ivarsson förtjänar också beröm för sitt spel.
-I dag servade vi mycket bra och det gav oss många enkla poäng, säger tränaren Felix Casanova. Vi var mycket fokuserade, fortsätter han.
Den sista matchen blir helt avgörande om NM-titeln. På andra sidan står då Danmark som fått kämpa mer för sina segrar än Sverige, men det kommer bli en svår match.
-En avgörande match är alltid oviss, men vi känner oss starka, säger Casanova inför avslutningsdagen.

För den yngre upplagan gick det inte lika bra. Den svenska servemottagningen stämde inte och Danmark spelade mycket bra i sitt blockerings- och försvarsspel. Antalet egna misstag översteg de egna gjorda poängen och det var bara Anders von Mecklenburg som fick utdelning i anfallet. Passarna Jesper Kans och Matthias Gustafsson delade på ansvaret i dag och båda gjorde en klart godkänd insats med tanke på deras otacksamma uppgift att förvalta den skakiga servemottagningen.
-Vi uppträdde bättre i dag än i går, men vi lyckades inte med vår mottagning och då blev det för svårt, säger assisterande tränaren Dan Ulf.
I morgon väntar Finland som är storfavoriter. De har hittills vunnit sina matcher klart och det ska mycket till om svenskarna ska kunna rubba dem.
-Det viktiga är att vi får rutin under turneringen, och killarna ska inse att det krävs mycket och tuff träning för att utvecklas till en internationell nivå, menar tränaren Göran Persson

Kommande matcher för de svenska lagen:

Söndag 5 september
13.30 Sverige U17 - Finland
15.30 Sverige U19 - Danmark

Fler nyheter

Publicerad: 2004-09-04

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer