Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust mot EM-tvåorna

I inledningsmatchen för de svenska herrjuniorerna i 8-nationers i Italien var det Frankrike som stod för motståndet. Trots förlust i raka set var det en godkänd insats av Sverige.

Med nyblivna silvermedaljörerna i ungdoms-EM på andra sidan nätet så var alla medvetna om att det skulle bli en mycket tuff match. Trots premiärnerver öppnade ändå svenskarna bra. Henrik Lennartsson och Daniel Isedal visade att de hävdar sig väl även mot internationellt motstånd. Några poängs underläge blev det ändå och det lyckades man aldrig hämta ikapp. Fransmännen drog i slutet i väg ytterligare några poäng och tog hem setet med 25-20.
I andra set spelade de blågula upp sig något och ledde vid 16-15. Tyvärr visade sig den bristande rutinen och laget vågade inte riktigt spela ut. Frankrike kunde då få några alltför enkla poäng och vann setet med 25-21. Även det tredje setet var jämnt, åtminstone halvvägs. Sedan blev det återigen ett ras då det svenska spelet inte fungerade tillfredsställande och fransmännen ryckte i väg. 25-18 slutade siffrorna vid i det sista setet och alltså fransk seger i tre raka set. Den svenska coachen var trots förlusten inte särskilt missnöjd
-Jag tycker vi gör en bra match, vi vågar inte riktigt spela ut i slutet av seten och då blir det heller inte någon setvinst, menar han.
Beröm går framför allt till lagkaptenen Henrik Lennartsson och spikern Johannes Fernhed. Henrik blev bäste poängplockare med 9 poäng. Centern Daniel Isedal imponerade också i sin landslagsdebut och visade att hans räckhöjd i anfallet gör honom till ett stort hot för motståndarna.
På torsdagen väntar Belgien, som också de blir en svår nöt att knäcka. I deras första match vann de klart mot Spanien med 3-0.

Sverige-Frankrike 0-3 (20-25, 21-25, 18-25)
Bästa svenska poänggörare: Henrik Lennartsson, 9 p och Johannes Fernhed, 7 p

Sveriges kvarvarande matcher i gruppspelet:
14 juli kl. 17:00 Sverige-Belgien
15 juli kl. 19:30 Sverige-Spanien

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-13

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer