Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nederländerna som väntat för svåra

Sveriges damjuniorer förlorade den inledande matchen i årets 8-nationers.

Svenska damjuniorlandslaget fick en tuff start på 8-nationers i belgiska Vilvoorde. Nederländerna som slutade 3:a i ungdoms-OS i Italien för två veckor sedan var allt för starka. Laget får gälla som favoriter till att vinna grupp B som Sverige spelar i. I den andra gruppen är det Italien som på förhand verkar starkast. Laget vann ungdoms-OS på hemmaplan.

Sverige inledde optimistiskt i både första och andra setet, men när Nederländerna fick ordning på sitt servande en bit in i seten var det inget snack. De storvuxna holländskorna gjorde livet tufft för de svenska servemottagarna, som fick känna på en servepress som vi inte är vana vid i svensk volleyboll. När servemottagningen inte fungerade så fick kantanfallarna dubbelblock emot sig i stort sett hela tiden och då är det svårt att vinna mot ett så stort och duktigt lag som Nederländerna. Det tredje setet var ännu tuffare för svensk del. Det blev för många egna misstag på grund av det bombardemang som laget utsattes för både i serve och i anfall.

-Vi fick oss en lektion idag. Nu får vi slicka såren och ta nya tag imorgon mot Tyskland, säger Martin Karlssons lagets coach.

Det fanns dock ljusglimtar i det svenska laget. Aida Rejzovic, Kolbäck, hade ett antal fina blockpoäng mot bra holländskt anfall. Anna Harlin från Vallentuna debuterade i blågult, men gick in och spelade helt respektlöst mot äldre motståndare.

Nu väntar Tyskland imorgon, som alltid har starkt lag oavsett årgång. För svensk del gäller det att ta förlusten på rätt sätt och fightas vidare. Det blir fler tuffa matcher under veckan mot europeiskt toppmotstånd.

Sveriges resultat och kommande matcher:
20/7 SWE-NED 0-3 (12-25, 13-25, 10-25)
21/7 SWE-GER kl 17.00
22/7 SWE-FRA kl 17.00

Fler nyheter

Publicerad: 2005-07-20

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer