Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Junior-NM har startat

Först ut var de svenska damerna som i öppningsmatchen mötte och besegrade Färöarna med 3-0. Svenske coachen Guillermo Gallardo var nöjd med segern.

Guillermo: "Tjejerna öppnade väldigt nervöst i första set" och det är bara att hålla med. Efter öppningen sattes spelet mer och mer efter ritningarna och setet vanns med hela 25-15. Tendensen var liknande i andra set som slutade 25-19 i svensk favör. "Målet med matchen, förutom att vinna den, var att alla spelare skulle få speltid och känna sig varma i kläderna" sa Guillermo efter att det tredje och sista setet avgjorts. Setet såg till en början ut att tas hem av svenskorna med stor marginal, men på något sätt lyckades Färöarna komma tillbaka och ikapp. Slutet av setet var riktigt spännande då Färöarna hade två setbollar. Svenskorna tog sig samman och vände och setet vanns med 27-25.

Guillermo var nöjd efteråt "Stundtals spelade vi rikitgt bra, men dalarna var alltför många och branta." Förhoppningen är att det med segern kommer det självförtroende som behövs för de tuffa matcherna under lördagen mot Danmark och Norge. Damlaget avslutar under söndagen med spel mot England. På frågan om vilka som utmärkte sig mest ville Guillermo hylla laginsatsen även om rutinerade Tora Hansson och passaren Malin Lindgren visade upp fina spelkvalitéer. 

Så långt i tävlingen:
Danmnark - England 3-0
Sverige - Färöarna 3-0

Fler nyheter

Publicerad: 2005-09-16

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer