Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Premiärseger också för herrjuniorerna

Sveriges herrjuniorer gjorde som de kvinnliga kollegorna och vann första matchen i junior-NM mot Färöarna utan att tappa set.


Nordiska Mästerskapen, herrjuniorer


Sand, Norge
Sverige-Färöarna 3-0 (25-17, 25-13, 25-18)
Bästa svenska poänggörare:  Anton Cronholm, 7 p, Mats Lidstedt 6 p

Det blev en mycket säker seger för Sverige i juniorlandslagets första match i JNM, som spelas i Sand i Norge. Utan att spela på topp tappade man som mest 18 poäng i ett av seten, och Färöarna hängde inte riktigt med.
-Vi gjorde vad vi behövde för att vinna men inte mer. I morgondagens matcher kommer vi säkert att spela upp oss ytterligare då motståndet blir bättre, säger coachen Göran Persson
Anton Cronholm klev fram som en ledare på banan när kaptenen Henrik Lennartsson avstod matchen på grund av en ömmande fot. Även Mats Lidstedt gjorde bra ifrån sig när han fick komma in.
-Det är väldigt skönt att få börja med en seger. För många av grabbarna var det här den första segern i den gulblå tröjan, så nu är det bara att tuta och köra, menar Persson

I morgon ska laget spela två matcher, först mot Norge och därefter mot Danmark, och det kommer bli betydligt svårare nötter att knäcka. Danmark vann, utan att imponera, mot specialinbjudna England över fem set. Assisterande coachen Vladimir Wedenski tror att det finns goda chanser för svenska segrar då också.
-Om vi har bra servemottagning och kan använda våra duktiga centrar mycket så har vi stora möjligheter i morgon också, säger han.

Sveriges kvarvarande matcher:

17 sep kl. 13:00 Sverige-Norge
17 sep kl. 19:00 Sverige-Danmark
18 sep kl. 15.00 Sverige-England

Fler nyheter

Publicerad: 2005-09-16

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer