Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tung förlust mot Danmark

Efter den härliga segern mot Norge orkade inte de svenska herrjuniorerna ladda om batterierna. Det blev förlust med 1-3, men än är inte hoppet om ett NM-guld borta.

Nordiska Mästerskapen, herrjuniorer
Sverige-Danmark 1-3
(23-25, 20-25, 26-24, 23-25)
Bästa svenska poänggörare: Daniel Isedal, 14 p, Henrik Lennartsson, 12 p, Martin Carlestav, 11 p

Med inte mycket mer än fyra timmar på sig att ladda om efter den tuffa matchen mot Norge så fanns inte den rätta glöden kvar till mötet med Danmark. Efter en seg svensk start ledde Danmark med fem poäng i slutet av setet. En viljeansträngning gjorde ändå att man närmade sig, men vid 23-24 kom det ett symptomatiskt misstag. En enkel servemiss gjorde att setet gick till danskarna. Då trodde nog ändå de flesta att det svenska laget skulle rycka upp sig efter den betydligt bättre avslutningen av det föregående setet. Så blev dock inte fallet, utan sömngångarspelet fortsatte och set nummer två gick klart till Danmark med 25-20.

Det tredje setet var ändå lite bättre från svensk sida och även om man inte spelade på topp så var setet jämnt. Styrkta av den tuffa segern tidigare under dagen visade laget mental styrka då setet vanns med 26-24. I det fjärde setet var energin bättre i det blågula laget. Setet blev mycket jämnt, men de som hoppades att mönstret från det föregående setet skulle upprepa sig vid ställningen 23-23 blev besvikna. Danmark vann de två sista poängen och därmed också matchen.
-Vi gör en ganska svag insats, och det är märkligt att vi ändå är så nära, säger coachen Göran Persson. Det fanns ingen ork att uppbringa för att hitta samma tändning som tidigare i dag, säger en besviken coach.
Hoppet om att vinna turneringen är dock inte ute. Om Norge vinner mot Danmark på söndag morgon så kan det ändå bli svenskt NM-guld om Sverige kan vinna mot England med klara siffror.
-Jag tror att Norge slår danskarna, och då är det upp till oss att göra vårt mot England, så nu laddar vi om ordentligt till i morgon, säger Persson avslutningsvis.

Alla spelarna kan bättre, men klart godkänt får ändå liberon Anton Wijk Tegenrot och högerspelaren Martin Carlestav. Johannes Fernhed var den som vände spelet i det tredje setet då han kom in på banan, trots rejält knäont. Kaptenen Henrik Lennartsson visade också att han är på rätt väg, även om det finns mycket mer potential att ta av hos honom. Detsamma gäller också för Daniel Isedal, poängbäst i dag med 14 poäng.

Sveriges sista match:
18 sep kl. 15.00 Sverige-England

Fler nyheter

Publicerad: 2005-09-17

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer