Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två tuffa matcher i Estland

I dubbelmötet mellan Sveriges och Estlands ungdomslandslag blev det delad pott efter två oerhört jämna matcher.

Volleyboll, U-landskamper herrar, Tallinn, Estland
20 maj 2006
Estland U - Sverige U 3-2 (25-16, 25-18, 27-29, 17-25, 15-11)
Bästa svenska poängplockare: Victor Bengtsson, 20 p och Martin Larsson, 9 p
21 maj 2006
Estland U - Sverige U 2-3 (25-21, 24-26, 25-21, 18-25, 13-15)
Bästa svenska poängplockare: Victor Bengtsson, 26 p och Martin Larsson, 8 p

Det svenska ungdomslandslandslaget åkte till Estland med förhoppningar om att få spela två jämna matcher, och jämnare kan det verkligen inte bli. Båda matcherna gick över fem set och blev riktiga nagelbitare. I inledningen av den första matchen var Estland ett strå vassare och de svenska pojkarna såg mycket spända och nervösa ut. Det var först i det tredje setet som nerverna släppte och spelet jämnades ut. Med minsta marginal kunde setet gå Sveriges väg med 29-27 efter att man räddat en matchboll. I fjärde set var det blågul dominans och setet vanns med kassaskåpssäkra 25-18. I femte set fortsatte Sverige att spela bra, men Estland kunde vända på steken. Hemmastjärnan Kallion tog sitt lag till en säker ledning genom tufft servande och stenhårda anfall. De svenska pojkarna klarade inte av att vända matchen på nytt, trots storspel av Sveriges Victor Bengtsson, utan det blev estnisk seger med 3-2 efter 15-11 i sista set.

Inför den andra matchen såg det svenska laget mer harmoniska ut och matchen blev mer välspelad än det spända första mötet. Estland startade mycket bra och vann, efter vissa besvär, det första setet. Sverige tog tag i handlingarna och vann ett mycket jämnt andra set med 26-24. I det efterföljande setet växlade matchbilden återigen och Estland tog ledningen med 2-1 i set. Sverige repade nytt mod och vann klart det fjärde setet med 25-18. Därmed var det dags för ett nytt avgörande set och Sverige visade inledningsvis att man ville ha revansch för förlusten dagen innan. Fyra raka poäng i setstarten gav råg i ryggen, men Estland gav aldrig upp. Sverige fortsatte dock att visa upp ett förtroendeingivande spel och kunde gå fram till tre matchbollar vid 14-11. Då kröp det dock fram lite nerver och efter två raka estniska poäng valde den svenska coachen Felix Casanova att ta timeout. Efter 30 sekunders vila och eftertanke klev spikern Martin Larsson fram och blev matchjälte genom att slå in matchbollen via det estniska blocket. Ett stort segerjubel utbröt givetvis i det svenska lägret och en tämligen belåten svensk coach kunde konstatera att killarna förbättrade många detaljer under helgen:
- Vi hade för många hål i vårt spel i går, men vi tätade till några av dem i dag, menar Casanova. Det var två viktiga matcher för oss och det är skönt att se att vi kan vinna jämna matcher på den internationella arenan, säger han.

Bäst betyg av de svenska spelarna får Victor Bengtsson som varit den dominerande poänggöraren under helgen. Centern Albin Eriksson förtjänar också beröm efter att ha visat upp ett mycket stabilt spel i båda matcherna.

För mer information, kontakta:
Göran Persson, team manager,  0705-385 818

Fler nyheter

Publicerad: 2006-05-21

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer