Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige inledde starkt men tappade

Det blev förlust för Sverige mot Belgien i första matchen i 8-nationers i Uppsala, men laget inledde matchen helt respektlöst.

Att de svenska spelarna haft bra förberedelser inför årets höjdpunkt, 8-nationers på hemmaplan, visade de direkt i inledningsmatchen. I första set tog de omedelbart initiativet och belgarna hade svårt att hänga med i svängarna. Belgarna kröp närmare på poängtavlan ett par gånger, men de svenska pojkarna släppte aldrig upp moståndarna hela vägen. Setsegern var tämligen ohotad och siffrorna stannade vid 25-20. Frågan är om det blågula laget var lite nöjda efter setvinsten och slappnade av, eller om det var belgarna som var trögstartade. I andra set blev det nämligen Belgien som tog över taktpinnen. Hela 25-15 slutade setet vid, och det fina svenska spelet var som bortblåst.
Även det efterföljande setet fortsatte i samma fotspår, Belgien tog omgående en klar ledning och hade inga större problem med att vinna setet med 25-13.
I fjärde set höjde Sverige sitt spel, men kunde inte tvinga fram ett avgörande set.
-Vi startade starkt med bra rytm i spelet och tog många initiativ, menar coachen Felix Casanova. Tyvärr kunde vi inte hålla samma tempo i andra och tredje set, och det är svårt att jaga en så bra motståndare som Belgien. I fjärde set visade vi ändå att matchen fortfarande levde, men det blev lite för mycket upp och ner på poängtavlan från vår sida, tycker Casanova.
I morgon väntar Spanien och de visade upp ett ganska bra spel mot Frankrike, men Felix Casanova är positiv.
Det kommer att bli intressant, avslutar han.

Resultat
Sverige - Belgien 1-3
(25-20, 15-25, 13-25, 21-25)
Bästa poängplockare i Sverige: Victor Bengtsson 12, Martin Larsson 9
Bästa poängplockare i Belgien: Bram van den Dries 21, Pieter Verhees 11

Fler nyheter

Publicerad: 2006-08-01

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer