Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige-Frankrike 0-3

Det svenska U18 landslaget för pojkar lyckades inte nå upp till samma nivå som man visade upp under gårdagens stormatch mot Spanien i 8-nationersturneringen.

Efter en trevande inledning från det svenska laget tog Frankrike ett rejält grepp om matchen. Grundläggande delarna, servmottagning och serve, fungerade inte som önskat i det svenska laget och därmed blev det en lätt match för Frankrike.

I andra set bytte den svenska coachen Felix Millan Casanova in unga passaren Rikard Bilger och jämnåriga Victor Pettersson. De tog väl vara på chansen och matchen vände. Publiken bjöds på många långa spännande bolldueller i slutet av setet. Sverige hade fler setbollar men fick till sist ge sig. Frankrike vann setet med 29-27. Efter förlusten av det jämna tredje setet gick luften ur Sverige och Frankrike vann setet enkelt med 25-10 och därmed matchen med 3-0. Sverige har två matcher kvar i årets 8-nationers turnering.

I skrivande stund spelas matchen mellan Nederländerna och Italien. Sverige möter under fredagen det förlorande laget i den matchen.

Resultat:
Sverige - Frankrike 0 - 3
(18-25, 27-29, 11-25)
Bäst poängplockare, Sverige: Linus Tholse 6, Joel Lindberg 6
Bäst poängplockare, Frankrike: Guillaume Quesque 14, Kevin Le Roux 12

Match stats Länk till annan webbplats.

Nästa match:
Fredag 5 augusti, Fyrishov, Uppsala. 17.00 Sverige- Nederländerna/Italien

För mer information om turneringen och resultat, se www.volleyboll.se. 

Fler nyheter

Publicerad: 2006-08-03

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer