Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige skakade Italien

Italien är en av stormakterna i världsvolleybollen, men det svenska U18-landslaget visade ingen respekt i mötet lagen emellan i 8-Nationers i Uppsala. Tyvärr räckte det inte ända fram, utan Italien vann med 3-1.

När slutspelsmatcherna drog igång i årets 8-Nationersturnering fick inte Sverige spela om någon finalplats. I stället stod kampen om platserna 5-8 och Italien var det första hindret på vägen. De svenska pojkarna började matchen väldigt aggressivt och tog en tidig ledning. Italien kom dock tillbaka och tog sig ikapp. Setslutet blev oerhört spännande och istället för att spela till normala 25 poäng var man tvungen att ta sig ända upp till 29 för att vinna setet. Tyvärr var det italienarna som visade den större kylan, trots härliga kämpatakter av Sverige och Italiens bästa poängplockare Stefano Corinto, 16 poäng idag, gjorde de två sista poängen fram till 29-27.

I andra set blev det en reaktion på den knappa förlusten. Sverige försökte med ett antal byten, men kunde inte vända på trenden. Siffrorna på poängtavlan rann iväg till hela 25-15 innan setet var slut.
Därefter knöt de unga svenskarna näven. Det tredje setet blev lika jämnt som det första. Den talrika svenska klacken gjorde sitt allra yttersta för att stötta de blågula och det verkade lyckas, åtminstone i set nummer tre. Pojkarna visade en enorm kämpaglöd och hela laget hjälptes åt fram till setvinst med rysarsiffror, 29-27.
Därmed var matchen verkligen öppen och det fjärde setet blev också väldigt jämnt. Sverige började starkt och hade ledningen med 10-5. Italien jobbade upp sig igen och kom ikapp vid 14-14. Sedan följdes lagen åt ända fram till 23-22 då italienaren Filippo Vedovotto skaffade sitt lag två matchbollar. Den första räddade falköpingssonen Martin Larsson, men på den andra slog den italienske centern Giacomo Pambianchi obevekligt in ett snabbt anfall och matchen var över. En tung förlust för de svenska pojkarna, som inte har lyckats dra det längsta strået hittills i den turneringen.
I morgon väntar Spanien i match om 7/8 plats och där finns det revanschmöjlighet för Sverige, som i gruppspelet förlorade mot spanjorerna med minsta möjliga marginal, 13-15 i femte set.
-Visst var det jobbigt att förlora i dag, men nu är det bara att se fram emot morgondagen då vi ska ta revansch mot Spanien, säger assisterande tränaren Claes Svensson. Vi har haft bekymmer med att kunna vinna de viktigaste bollarna i tillräckligt hög grad, men jag hoppas att vi ska lyckas med det i den sista matchen, avslutar Svensson 

Resultat:
Italien - Sverige   3 - 1
  (29-27, 25-15, 27-29, 25-23)
Bästa poängplockare, Italien: Matteo Segnalini 16, Stefano Corinto 15
Bästa poängplockare, Sverige: Victor Bengtsson 16, Joel Lindberg 9

 

Fler nyheter

Publicerad: 2006-08-04

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer