Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust mot Australien

De svenska herrjuniorerna räckte inte till när de på onsdagskvällen spelade mot Australien på hemmaplan i Falköping. Australien vann i tre raka set mot ett blekt svenskt lag.

I det första mötet lagen emellan i tisdags kväll blev det en riktig jämn historia där gästerna lyckades vinna med 3-1 i set efter en riktig holmgång. Därför var det en revanschsuget blågult gäng som klev ut inför välfyllda läktare i Frejahallen i Falköping. Lagen följdes åt i början, men det var oftast på australiensarnas misstag som det blev svenska poäng. Det egna anfallsspelet stämde inte och följdaktligen drog Australien ifrån i slutet när de minskade på sina egna missar. Setet slutade vid 20-25 i bortafavör.
I andra set fortsatte Sverige att visa upp ett spänt spel och det var först när John Lindberg byttes in i underläge 5-12 som det blev lite fart på laget. Blott 182 cm långe Lindberg satte gång på gång myror i huvudet på det betydligt resligare motståndareblocket. Australien har en snittlängd på över 200 cm på sin startsexa, men det bekymrade inte Lindberg som under en period fick med sig resten av laget både i anfall och försvar. Man kom så nära som 18-20, men sedan var det slut på det roliga då Australien gjorde en kraftansträngning och vann setet med 25-20. 
I det tredje setet var laget från "Down Under" överlägsna och drog omedelbart ifrån. Det svenska spelet fortsatte sin kräftgång och siffrorna 17-25 var inte alls i överkant.

Den svenska coachen Göran Persson kommenterar förlusten:
-I går servade vi bra och spelade stadigt i block och försvar, men idag stämde de detaljerna inte alls och då blir det så här, menar han. När vi dessutom inte vågar i anfall så får vi det svårt att göra egna poäng, men det var mycket kul att se John Lindbergs attityd när han kom in, fortsätter Persson.

På fredag möts lagen igen och då tror Persson att det blir en annan matchbild.
-Vi tar en vilodag imorgon och laddar batterierna och på fredag kommer det vara ett gäng laddade killar som tänker göra allt för att ta revansch, säger Göran Persson.

På torsdag kväll ska Australien möta elitserielaget Team Valla. Där tror Göran Persson att Team Valla kommer avgå med segern.
-Jag tror att Team Vallas rutin kommer att ge dem övertaget, men får Australien till sitt blockspel så kan det bli tufft, tror Persson avslutningsvis.

Sverige J - Australien J 0-3 (20-25, 20-25, 17-25)

Fler nyheter

Publicerad: 2007-01-24

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer