Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige vände mot Estland

Sveriges herrjuniorer låg under med 0-2 i set mot Estland, men kunde vända och vinna efter en riktig holmgång över fem set.

Sverige öppnade matchen starkt inför hemmapubliken i Falköping. Både spelet och ledningen såg betryggande ut vid 20-16, men då smög sig lite osäkerhet på de blågula gossarna. Estland, nyss hemkomna från slutspelet i ungdoms-EM, utnyttjade givetvis detta och lyckades vinna setet med 25-23.
I andra set var det bara ett lag på banan. Sverige såg håglöst ut efter den tunga förlusten i första set, och estländarna spelade ut hela sitt register.
I det efterföljande setet började hemmaspelarna att tro på sig själva igen och framför allt mittenspelet såg riktigt starkt ut. Det blev många långa dueller och det blev oftast svensk poäng i dessa, setet säkert till Sverige med 25-19.
Set nummer fyra blev riktigt tufft. Gästerna tog omedelbart greppet och vid estnisk ledning såg det ut som att det skulle bli bortavinst. Då knöt de svenska spelarna nävarna och kämpade sig ikapp, poäng för poäng, och skaffade även fram en första setboll vid 24-23. Den kunde man inte utnyttja, men den andra setbollen kunde man slå in och det var alltså klart för ett ovisst femte set.
Där öppnade Sverige bra, men Estland var hack i häl och vid 10-10 var det riktigt spännande. Sverige fortsatte dock att satsa ordentligt, medan Estland inte riktigt vågade spela ut i de avgörande lägena. Svenskarna ordnade då fram tre matchbollar vid 14-11 och Martin Larsson blockade ner den första. Ett välfyllt Frejahallen jublade ikapp med de svenska spelarna då segern var säkrad, en riktig kämpaseger enligt tränaren Felix Casanova.
-En riktigt skön seger och det var riktigt kul att se att grabbarna kunde klara av en så här svår situation, menar han. Hela laget förtjänar stort beröm, tycker Casanova.
I morgon, lördag, är det dags för returmöte.
-Kan vi blocka lite bättre och serva lite tuffare så ska vi kunna ta ytterligare en seger, tror assisterande tränaren Göran Persson.

Resultat, landskamp, herrjuniorer
Sverige - Estland 3 - 2 (23-25, 13-25, 25-19, 26-24, 15-11)
Bästa poängplockare, Sverige:
Martin Larsson, 19 p, Victor Bengtsson, 13 p

Fler nyheter

Publicerad: 2007-05-18

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer