Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny 3-2 förlust och ingen revansch

Det blev ingen revansch för de svenska damjuniorerna när laget åter mötte Finland i Falköping. Finland lyckades återigen spela bäst när det gällde som mest.

Sverige kunde alltså inte ta revansch på det Finska laget och därmed slutade landskamperna med två försmädliga 3-2 nederlag.
Prestationerna under matcherna var annars mycket glädjande och det svenska laget skall vara stolta över ett energirikt och fartfyllt spel. Gårdagens match började annars aningen trevande och Finland såg mycket mer fokuserade ut än i match ett.
Finland kunde allt eftersom setet led gå ifrån till en klart vinst via 25-16. Set två forsatte i samma stil om dock Sverige kunde närma sig allt mer, men setet gick ändå till Finland med 25-20. Nu kunde man dock märka en starkare fighting spirit i det svenska laget och allt som oftast fick Finland anfalla både tre och fyra gånger innan man tog sina poäng. Tredje set såg ut att sluta med Finsk seger men plötsligt fick det svenska anfallen mer fart och precision. Och efter en smash av Sofie Sundin vanns setet med 25-23. Nu släppte det svenska tjejerna loss och visade stundtals stort spel med både finéss och styrka. Man dominerade setet men vid ledning 22-13 släppte man på gasen och Finland kunde med med stort blockspel komma så närma som 24-22 innan Sara Pettersson vann setet åt Sverige. I femte set fortsatte Sverige jobba på bra men Finland visade upp sitt bästa spel under dessa landskamper. Och de bollar man inte vann direkt via sitt stora block tog man hand om i baklinjen och vände till fina poänlägen. I slutet av setet var Sverige ett slaget lag och släppte några snabba poäng till 6-15 vinst för Finland.

- Trots att vi inte vinner någon match så känns det som vi verkligen fått ut mycket av dessa matcher och jag är både stolt och nöjd med tjejerna under matcherna och det läger som vi har i samband med dessa matcher. Nu ska vi fortsätta träna tufft i två dagar innan det blir ett kort uppehåll innan lägret inför 8-nationers drar igång avslutar den svenska coachen Kalle Nordén.

Sverige-Finland   2-3 (16-25, 20-25, 25-23, 25-22, 6-15)
Bästa poängplockare:  Sara Pettersson 19p, Minni Flemark 14p, Sofie Sundin 10p.

Fler nyheter

Publicerad: 2007-06-20

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer