Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige vann med 3-0 mot Frankrike

Efter en mycket stabilt genomförd match lyckades Sverige äntligen förvalta möjligheten till att få spela om något annat än plats 7-8. I och med vinsten mot Frankrike blir det spel om 5:e-6:e plats imorgon mot Schweiz.

Centre Sportif Régional D’Alsace, Mulhouse, Frankrike
Sverige-Frankrike 3-0 (25-22, 25-21, 25-18)

Frankrike fick en smakstart på matchen och gick direkt till ledningen 4-0 och då såg det lite spänt ut. Men efter en svensk timeout återfanns sig snabbt lugnet i laget igen. Och sakta men säkert jobbade man sig tillbaka in i matchen igen. Inte minst tack vare vasst servande. Till slut kunde svenskorna knipa det första setet med 25-22.

I de andra setet spelade Sverige fortsatt bra men båda lagen missade lite mer servar. Men eftersom Sverige kunde hålla upp det egna servemottagningsanfallet så pass bra så var ändå läget stabilt. Det var blågult som kontrollerade matchen och kunde spela sig fram till en setvinst med 25-21.

Det tredje setet började också lite svajigt från svensk sida. Frankrike gick direkt till ledning med 3-0, men även denna gång lyckads blågult tämligen omgående ta tag i situationen igen. Frankrike ledde fram till 13-12, men sedan vann Sverige tre raka bollar vilket var förlösande. Nu rullade helt plötsligt poängen in mycket lättare för svensk del. Man utnyttjade svagheterna i fransyskornas blockering och spelade själva mycket bra defense. Tillslut blev det en tämligen enkel setseger för Sverige med 25-18 och därmed också vinst i matchen med 3-0.

Vinsten innebär att Sverige för första gången på många år undviker spel och de sista två platserna. Sverige har haft chansen flera gånger tidigare utan att lyckas förvalta läget, men den här gången lyckades man, vilket är en stor framgång för svensk volleyboll. I morgondagens match ställs man mot Schweiz som slog Spanien med 3-2 i en mycket svängig match.
- Vi gör en stark insats idag eftersom vi lyckades hålla oss till den uppgjorda taktiken under hela matchen. Dessutom är det starkt av tjejerna att äntligen ta chansen nu när den gavs. Det känns verkligen underbart att vi äntligen fått en framgång mot ickenordiskt motstånd, vilket tidigare mest varit fallet. Efter vinsten mot Italien hade vi en fantastisk möjlighet att gå till A-slutspel via seger mot Spanien. Och det såg ju verkligen ut att kunna hända när vi ledde med 2-0. Men när vi nu inte lyckades vinna den matchen känns det som en underbar revansch att vi slog Frankrike idag i alla fall. Nu ska vi njuta av den här segern ett par timmar innan vi fokuserar på morgondagens match mot Schweiz säger en strålande glad svensk coach, Karl Nordén.

Bästa poängplockare:
Sara Pettersson 12 p
Sofie Sundin 11 p

Sveriges gruppspelsmatcher:
14/7 Sverige-Italien 3-2
15/7 Sverige-Spanien  2-3
16/7 Sverige-Tyskland  1-3

Sverige slutade 3:a i gruppen

Sveriges slutspelsmatcher om plats 5-8:
17/7 Sverige-Frankrike 3-0
18/7 Sverige-Schweiz

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-17

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer