Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tyskland numret för stort

De svenska herrjuniorerna kunde inte rubba ett starkt Tyskland på hemmaplan när årets 8-nationersturnering inleddes i Gotha på tisdagskvällen.

Fjolårets turnering avgjordes i Uppsala och då var det Tyskland som vann pokalen. Sverige slutade då på jumboplats och därför var det ingen större tvekan om vilket lag som var förhandsfavoriter inför matchen. Det var också tyskarna som tog greppet ganska omgående, men de svenska spelarna öppnade optimistiskt. Framför allt centern Carl Ahremark började med en imponerande effektivitet. Tyskland tog dock över allt mer ju längre setet gick och setsegern var aldrig hotad även om Sverige spelade ganska bra under stora delar.

I det andra setet spelade Tyskland upp sig ytterligare och visade ett flertal prov på stor potential hos de resliga spelarna. I det blågula laget tappade man lite av spelet man hade i första set och det producerades lite färre poänggivande handlingar i utbyte mot egna misstag vilket gjorde att skillnaden mellan lagen blev större.
Tredje set blev en transportsträcka mot en tysk seger. Hemmalaget spelade ut hela registret och svenskarna försökte streta emot, främst via högerspikern Linus Tholse, utan större framgång trots stödet från en röststark hejarklack. Den talrika hemmapubliken fick se de favorittippade tyskarna ta hem en säker första seger.

Den svenske assisterande tränaren Claes Svensson kommenterar förlusten.

-Tyskland spelade på en annan nivå än oss, så förlusten är inte mycket att säga om, men det är nyttigt att få spela matcher mot motståndare av den här kalibern, menar Svensson.

Härnäst väntar Italien, en match där Claes Svensson tror på större möjligheter för svenskarna.

-Tyskland tillsammans med Belgien är favoriter till slutsegern och Italien ser inte alls lika vassa ut. Kan vi förbättra vårt spel från i dag och spela lite jämnare, så har vi chansen att rubba italienarna, avslutar Svensson.

Sverige - Tyskland 0-3 (19-25, 14-25, 15-25)

Bästa svenska poängplockare: Linus Tholse 8 p, Carl Ahremark 4p

Kommande matcher i gruppspelet:
Ons 18/7 kl 15.00 Sverige - Italien
Tor 19/7 kl. 13.00 Sverige - Nederländerna

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-17

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer