Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andra förlusten i Gotha

Även Italien blev för svåra för de svenska juniorerna i 8-Nationers som denna vecka avgörs i tyska Gotha. Italienarna vann i tre raka set mot ett blågult lag som började bra, men inte kunde hålla ångan uppe.

Det såg riktigt bra ut i inledningen av första set då svenskarna omgående tog en fyrapoängsledning. Tyvärr kunde inte det svenska laget fortsätta att pressa motståndarna på samma sätt under någon längre tid. Redan vid 9-9 var Italien ikapp och snart nog hade de också tagit en klar ledning som de kunde hålla genom hela setet.
I andra set följdes lagen åt under den första halvan, men sedan var det återigen italienarna som tog greppet om handlingarna. Den svenska coachen Felix Millán Casanova tvingades ta timeout vid 10-14, men pausen fick ingen större effekt utan Italien drog ifrån till setbollar vid 24-16. Då spelade de svenska spelarna plötsligt upp sig och tog tre raka poäng. Efter en italiensk timeout blev det tyvärr en svensk servemiss och setet gick till Italien.
Italien tog sedan kommandot även i tredje set. Vid den första tekniska timeouten hade de skaffat sig ett försprång med fyra poäng som de utökade något innan slutbollarna. Likt det föregående setet gjorde svenskarna en sista kraftansträngning och gjorde ett antal mycket fina bollar. Tyvärr blev scenariot också fortsättningsvis det samma då det blev en svensk servemiss efter en italiensk timeout och därmed italiensk matchvinst.
Coachen Felix Millán Casanova tyckte efter matchen att det svenska laget inte kom upp i förväntad nivå, men hoppas att spelet ska fungera bättre senare under veckan.
Förlusten innebär att Sverige kommer få spela om placeringarna 5-8, troligen mot Spanien eller Schweiz. Först ska man dock spela den avslutande gruppspelsmatchen mot Holland, en match där man inte har något att förlora.
-Vi kan spela helt avslappnat och jag hoppas att vi kan få spelet att börja stämma ordentligt inför de två avslutande matcherna, säger Millán Casanova.
Bäste svensk var Linus Tholse med 13 poäng, tio kom till i anfall och tre var serveess.


Sverige - Italien 0-3 (19-25, 19-25, 21-25)
Bästa svenska poängplockare: Linus Tholse 13 p, Albin Eriksson 6 p

Nästa match i gruppspelet:
Tor 19/7 kl. 13.00 Sverige - Nederländerna

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-18

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer