Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tung svensk förlust

I 8-nationers första slutspelsmatch mötte de svenska juniorerna Spanien och där blev det förlust efter en nervös svensk prestation. Spanien höll nerverna i bättre schack och kunde vinna med 3-1 i set.

Sverige kom sist i sin grupp medan Spanien var näst sist i grupp B i det inledande gruppspelet, men den svenska truppen hade goda förhoppningar om att kunna besegra de rödgula motståndarna. I gårdagens match mot Holland var det flera pusselbitar som började falla på plats i det svenska spelet. Målet var nu att jobba vidare på det inslagna spåret, men det blev en bedrövlig svensk start på matchen. Efter att par minuter var det 9-1 i spansk favör, en inledning som man absolut inte ville se från blågult håll. Dock skärptes spelet till och man var nästan ikapp redan vid 12-13. Tyvärr kunde laget inte fortsätta spela på samma fina sätt utan man tappade ånyo iväg ett antal onödiga poäng. Spanjorerna utnyttjade givetvis detta och vann det första setet med tämligen säkra 25-20.
Det andra setet inleddes betydligt jämnare med ett litet övertag för Sverige. Man gjorde ett ryck fram 17-11, framför allt via ett antal fina anfall av Martin Larsson, som klev in på banan på allvar för första gången i turneringen efter att ha avstått spel de första dagarna med lite skadekänningar. Spanien kröp närmare i poängprotokollet, men med Larsson som huvudavslutare blev det äntligen en svensk setvinst, den första i turneringen, med 25-23.
Nu hade man hoppats att nerverna skulle släppa lite på den svenska sidan och det såg bra ut efter tre bollar då den spanske coachen tvingades ta en tidig timeout efter tre raka blågula poäng. Tyvärr  fungerade taktiksnacket och Spanien var det klart vassaste laget efter det. De styrde spelet ordentligt, framför allt via starkt anfallsspel från centerspelarna. På den svenska sidan stämde inte mycket och setet gick förlorat med hela 15-25.
En besviken svensk coach Felix Millán Casanova berättar:
-Vi var betydligt mer nervösa än spanjorerna och det är känns tungt att matchen gick i helt fel riktning. Martin Larsson var ljusglimten i vårt spel i dag, men vi måste få fler delar att fungera om vi ska kunna vinna någon match här i Gotha, säger Casanova avslutningsvis.
Nu får laget spela om 7-8:e plats och där får man möta Schweiz, jumbo i den andra gruppen och som i den första slutspelsomgången förlorade mot Holland med 3-0 i set.

Sverige - Spanien 1-3 (20-25, 25-23, 15-25, 21-25)
Bästa svenska poängplockare: Martin Larsson 18 p, Albin Eriksson 13 p
 
Sveriges nästa match (om 7-8 plats):
Lör 21/7 kl. 13.00 Sverige - Schweiz

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-20

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer