Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust också i sista matchen

Inte heller i den avslutande matchen i 8-nationers kunde de svenska herrjuniorerna spräcka förlustsviten. Schweiz var bättre i de avgörande bollarna och vann den mycket jämna kampen med 3-1.

Efter fyra raka förluster var det dags för den sista matchen i turneringen, där Schweiz stod på andra sidan nätet i kampen om att undvika sistaplatsen. Sverige hade för första gången under veckan alla spelare klara för spel efter att ett par spelare återhämtat sig från sina skador och hade gott hopp om att kunna revanschera sig efter gårdagens tunga förlust mot Spanien. Båda lagen inledde första set lite spänt och det var jämnt fram till 15-15. Då tog schweizarna fyra raka poäng och det övertaget släppte de aldrig även om svenskarna var hack i häl.
I andra set var det Sverige som öppnade bäst, men Schweiz gick ikapp och tog även ledningen med 21-19. Sverige tog timeout och några väl valda ord från coachen Felix Millán Casanova gav effekt. Victor Bengtsson, en av de som var tillbaka efter skada, satte ordentligt tryck i sina hoppservar och ställde till det ordentligt för schweizarna. Det gav sex raka blågula poäng och setseger med 25-21.
I det nästföljande setet följdes lagen åt fram till den första tekniska timeouten, men sedan gled initiativet över till den rödvita sidan. Ett tag blev det två poäng till Schweiz för varje svensk och det blev en komfortabel setvinst för Schweiz med 25-20.
I set nummer fyra tog Sverige över taktpinnen, men de svenska killarna hade svårt att hålla en jämn nivå, så Schweiz fick flera chanser att komma tillbaka. Ändå blev det två svenska setbollar vid 24-22. Båda setbollarna gick förlorade, och så gjorde även ytterligare tre chanser innan ridån gick ner då schweizarna lyckades utnytta sin tredje matchboll när ett svenskt anfall fastnade i nätkanten.
-Det var inte långt borta och det känns tungt att vi inte kunde ta chansen i dag heller, säger coachen Felix Millán Casanova.
Bäste poängplockare var Martin Larsson som gjorde 24 poäng. Bra var också Victor Bengtsson, som gjorde 14 poäng.
Assisterande tränaren Claes Svensson menar att bristen på stabilitet är något som varit ett problem under turneringen.
-De bästa lagen tappar inte så många poäng i rad som vi gör och det var samma visa även i dag då vi flera gånger förlorar fyra-fem poäng i rad, förklarar han.
I och med förlusten hamnar laget på åttonde och sista plats i turneringen.

Match om 7-8:e plats
Sverige - Schweiz 1-3
(22-25, 25-21, 20-25, 29-31)
Bästa svenska poängplockare: Martin Larsson 24 p, Victor Bengtsson 14 p

Fler nyheter

Publicerad: 2007-07-21

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer