Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ingen revansch för herrjuniorerna

Det blev återigen en jämn match mellan Sveriges och Australiens juniorlandslag. Även denna gång vann Australien, nu med 3-1 i set, så svenskarna klarade inte av att revanschera sig för den hårfina förlusten i onsdags.

I onsdags blev det en riktig holmgång där australiensarna lyckades vinna med 18-16 efter två svenska matchbollar. Att det skulle en ny jämn match var därför troligt. I första set var det dock gästerna som var klart starkast och vann med 25-17. I det efterföljande setet vaknade den svenska truppen och även den välfyllda läktaren kom också igång och hejade på de blågula gossarna. Framför allt i den andra halvan spelade Sverige riktigt bra och vände ett underläge som de kunde förvalta fram till setvinst med 26-24.
I tredje set vände matchbilden återigen och det storvuxna Australien, med bland annat 210 cm långe Tom Edgar i täten, tog en klar ledning med 17-8. Sverige gav dock inte upp setet utan kämpade oförtrutet vidare. De lyckades inte komma ikapp, men det gav ändå råg i ryggen och möjlighet att komma in i fjärde set med en bra rytm i spelet. Setet blev riktigt jämnt, men med Australien oftast i täten. Det blev riktigt spännande i slutbollarna då Sverige hade ledningen med 21-20, men släppte till 22-24 och två matchbollar för Australien. Den första klarades av, men på den andra fick Jasper Boyschau en halvträff som Sverige inte klarade av att rädda och därmed var den andra australiensiska segern klar.
-Killarna kämpade bra, men de har mycket att lära sig. I dag var det en sådan match som de lärde sig en hel del på, så det var riktigt nyttigt, säger den svenska coachen Felix Millán Casanova. Det är bara att gratulera Australien till segrarna och för oss gällder det att fortsätta träna hårt, avslutar han.

Australiens libero Jason Hughes och Sveriges Fredric Gustafsson utsågs till sina respektive lags bästa spelare.

Sverige - Australien 1-3 (17-25, 26-24, 21-25, 23-25)
Bästa poängplockare, Sverige: Fredric Gustafsson 20 p, Albin Eriksson 14 p
Publik: 120

Fler nyheter

Publicerad: 2008-01-11

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer