Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SWE - EST, 1 - 1 i halvtid

Det blev en seger och en förlust under den första dagen i Viljandi i Estland för Sveriges U18 lag i volleyboll. Flickorna kunde inte utmana ett spelsäkert Estland och förlorade med 0-3. Killarna visade dock klass och vann med samma siffror.

Sveriges flickor fick en bra start och hade en tidig ledning med 5-2 tack vare bra servar och bra anfall. Estland jobbade sig dock in i matchen och var ikapp vid andra tekniska timeouten (TTO). Sverige kunde sedan hålla jämna steg till 12-12 innan Estlands servar ställde till det. Underläge 12-18 kunde inte hämtas ikapp och Estland kunde vinna setet med 25-19.
 
I set 2 och 3 så var Estland det bättre laget och deras vassa servar vållade ofta problem för den svenska servemottagningen. Det gav svåra lägen och då kunde inte Sverige avgöra sina anfall mot ett stabilt Estland. 25-14 och 25-18 till Estland.
 
Även om poängen rann iväg kunde Sverige hålla humöret uppe matchen igenom. Till lördags andra landskap behöver Sverige stabilisera sin servemottagning för att skapa bättre lägen att avgöra anfallen och utmana Estland på allvar.
 
I killarnas landskamp inledde båda lagen lite spänt men Sveriges spel kom igång i mitten nav det första setet. Vid blågul ledning 23-19 såg det ljust ut men fem raka estniska poäng gjorde avslutningen rafflande. Men det var Sverige som var starkast när det gällde som mest och kunde vinna setet med 27-25.
 
I andra set servade Sverige klart bättre och Estland hade problem med sin servemottagning. Sverige kunde ganska säkert vinna setet med 25-20. Tredje blev betydligt jämnare även om Sverige var i en liten ledning genom nästan hela setet. Vid 22-22 var det helt lika men efter en sideout och två bra servar av Sebastian West Helgesson med ett avslutade servess kunde Sverige vinna med 25-22.
 
Sverige visade upp en stabil servemottagning genom hela matchen och tidigare nämnda Sebastian West Helgesson och lagkaptenen Oskar Nilsson var framträdande.
 
På lördag eftermiddag spelas andra delen i utbytet med Estland och då jagar tjejerna revansch och killar skall försöka försvara sin första seger.

Coacherna Göran Persson, Pojklandslaget, och Martin Karlsson, Flicklandslaget, är till vardags instruktörer vid Volleybollgymnasiet i Falköping. Assisterade coach på pojksidan är Lasse Broström, ledare i Södertelge VBK, och Jonas Håård på flicksidan, i Örebro VBS.

Fler nyheter

Publicerad: 2008-05-09

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer