Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två segrar var efter avslutad finnkamp

Resultatet av de dubbla Finlandsmötena för de båda U18-landslagen blev svenska segrar för flickorna, men förluster i båda matcherna för killarna när den andra dagen blev resultatmässigt likadan som den första.

Det var ett revanschsuget svenskt lag som klev ut på banan efter gårdagens mindre lyckade insats. Spelet stämde också betydligt bättre i detta andra möte med de finska rivalerna. En ledning med 21-20 räckte dock inte i det första setet, utan de avgörande poängen gick till Finland som vann setet med 25-23.

I set nummer två var det Finland som höll i taktpinnen under nästan hela setet. I slutet var det dock nära att de blågula pojkarna lyckades ta sig ikapp. Det räckte dock inte riktigt ända fram, utan setet förlorades med samma siffror som det första.

Därefter såg det ut som om det svenska laget hade beslutat sig för att spräcka nollan i kolumnen för setvinster. Det såg lite darrigt ut inledningsvis, men Erik Sundberg kom in och fick fart på sina lagkamrater. Fredric Gustavsson kom igång på allvar med sitt anfallsspel och den här gången höll det fina spelet genom hela setet. Den första setvinsten i dubbellandskampen stannade vid 25-21.

En bra start av det fjärde setet såg riktigt lovande ut, men tyvärr räckte inte en ledning med 7-2 särskilt långt. Finnarna åt snabbt in underläget och ryckte sedan ifrån. Svenskarna såg ut som om de inte riktigt orkade hålla i spelet och Finland defilerade hem segern fram till 25-16.

-I dag spelar vi på en betydligt högre nivå än vi gjorde i går, menar tränaren Göran Persson. Det är synd att vi inte lyckas knipa något av de två första seten, men i det tredje spelar vi riktigt bra, fortsätter han. Fredric Gustavsson är mycket viktig för laget med sitt tunga anfallsspel och Erik Sundberg förtjänar en eloge för sitt fina inhopp, berömmer Persson avslutningsvis två av sina bästa spelare för dagen.

Sedan var turen kommen för det svenska flicklandslaget att försöka upprepa gårdagens fina insats. Tjejerna öppnade matchen bra, stärkta av femsetssegern från i går. Laget var uppe i en sexpoängsledning, men på slutet knaprade dock Finland in på försprånget då man vann fem raka bollar. Setsegern gick trots detta till hemmalaget med 25-23.

Även i andra set såg det ljust ut inledningsvis. Efter blågul ledning med 14-9 tog sig Finland ikapp och denna gången även förbi. Finland hade tre setbollar vid 24-21, men de två första kunde de svenska tjejerna rädda. På den tredje gick dock serven utanför sidlinjen och Finland kvitterade därmed till 1-1 i set.

I det nästkommande setet var det ändå återigen svenskorna som styrde och ställde. En sjupoängsledning såg riktigt säker ut, men då blev det plötsligt väldigt svårt att få ner bollen på den finska sidan. Finland tog sig ikapp trots det till synes säkra svenska övertaget. De blåvita flickorna tog även ledningen, men då vaknade hemmalägret till igen och lyckade vända på steken via en stark avslutning fram till 25-23.

Fjärde set blev jämnt till en inledning, men ett ryck på åtta bollar i en uppställning gjorde att Sverige tog ett grepp som man aldrig släppte och därmed var den andra raka segern säkrad.

-Det var över vår förväntan att vi skulle kunna vinna båda matcherna och det är kul att vi på så kort tid tillsammans kunnat få till ett så bra spel, kommenterar den svenska coachen Martin Karlsson de två segrarna.

Dominerande i det svenska laget var Elin Hoszek som gjorde hela 23 poäng.

Härnäst väntar 8-nationers för de båda U18-landslagen. För pojkarna bär det av till Soria i Spanien i början av augusti. Även flickornas turnering går i år i Spanien, nämligen i Toledo i mitten av juli.

Sverige PU18 - Finland PU18 1-3 (23-25, 23-25, 25-21, 16-25)
Bästa svenska poängplockare: Fredric Gustavsson 24 p, Oskar Nilsson  p

Sverige FU18-Finland FU18 3-1 (25-23, 23-25, 25-23, 25-21)
Bästa svenska poängplockare: Elin Hoszek 23 p, Anna Westerlundh 9 p

Fler nyheter

Publicerad: 2008-06-19

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer