Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige utan chans mot Frankrike

Sverige hade en sista chans att få med sig en vinst i årets 8-nationsturnering, men Frankrike gav inte Sverige en chans. Fransyskorna spelade mycket bra i både serve och anfall, vilket svenskorna inte kunde stå emot.

Pabellón "El salto del caballo", Toledo, Spanien
Sverige-Frankrike 0-3 (11-25, 15-25, 12-25)

Sverige spelade lite spänt och nervöst i stort sett matchen igenom, med ett undantag, och det var när Elin Albertsson fick till en mycket bra serveserie i det andra setet. Hon servade upp Sverige från underläge 5-10 till ledning 12-10. Då fungerade även helt plötsligt alla andra delar i spelet också. Tyvärr lyckades laget inte följa upp det fina spelet utan föll direkt tillbaka gamla "synder". Det blev en odiskutabel förlust och Sverige slutade på åttonde plats i årets 8-nationsturning, utan setvinst.

Det ska dock sägas att Frankrike på nytt gjorde en riktigt bra insats mot Sverige. Man servade väldigt taktiskt och hade stor lycka i sitt anfallsspel. Frankrike hade, smått fantastiska, fyra spelare som hade 100% effektivitet i sitt anfallsspel. Må så vara att några av dem inte fick jättemånga pass, men ändå. Det var helt enkelt klasskillnad mellan lagen.

Den enda delen i det svenska spelet som fungerade riktigt bra var centerspelet. Där gjorde Cecilia Hall, Team Valla, i stort sett en hel match och hon tog verkligen till vara på chansen. Hon lyckades mycket bra i anfall och gjorde även en mycket bra insats i blockeringsspelet. Med tanke på hennes ringa erfarenhet som volleybollspelare, så imponerar hennes insats ännu mer.

Den andra svenska centern, Anna Westerlund, gjorde också hon sin absolut bästa match, både blockmässigt och anfallsmässigt. Centerspelet är annars en sak som inte stämt så bra som man kanske kunde ha hoppats på innan turnering. Men i den här matchen kändes det som att det lossnade lite, trots att det var i en match där svenskorna utsattes för ordentlig press hela tiden.

-Det är bara att konstatera att vi har spelat fyra matcher där motståndarna har varit klart bättre än oss och att vi förlorar dessa matcher är inte mycket att säga om. Smolken i bägaren är väl spanienmatchen, där vi spelar mot ett lag som befinner sig helt på vår egen nivå spelmässigt. Den matchen kunde ha slutat precis hur som helst, så jämt var det, men tyvärr saknade Sverige en kyla och rutin som krävs för att lyckas vinna de rätta bollarna i slutet av de jämna seten. Men förhoppningsvis har alla spelarna fått med sig ovärderliga erfarenheter som spelare, som de kan ta med sig hem i vardagen. Vi som ledare hoppas att denna turnering ska leda till att alla spelare sporras till att satsa ändå mer och träna hårdare på hemmaplan, för att på så sätt komma igen med nya friska tag nästa sommar, när turneringen går i Sverige säger lagets coach, Martin Karlsson.

Bästa poängplockare:
Elin Hoszek 7 p
Elin Albertsson 6p
Cecilia Hall 5p

Slutställning 8-nationers 2008
1. Holland
2. Belgien
3. Tyskland
4. Italien
5. Schweiz
6. Spanien
7. Frankrike
8. Sverige

Fler nyheter

Publicerad: 2008-07-19

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer