Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tyskland blev för svåra

Det svenska U18-landslaget lyckades inte rubba ett stabilt Tyskland, som vann klart i inledningsmatchen i 8-nationers i spanska Soria.

8-nationerspremiären för ungdomslaget blev en, som väntat, tuff historia. Tyskland vann de två senaste årens upplagor av turneringen, dock med en äldre årskull, och är alltid starka i ungdomssammanhang. Därför var det ingen större överraskning att de tog kommandot i matchen. Framför allt fick de väldigt bra utdelning i serven och den svenska mottagningen hade det riktigt jobbigt och det resulterade i en första tysk setseger med 25-14.

-Det tar lite tid att acklimatisera sig till hallen och laget kom inte riktigt in i matchen från början, säger Felix Millán Casanova i den svenska coachgruppen.

I andra set såg det lite bättre ut på den blågula sidan, men problemen med servemottagningen kvarstod och i slutskedet på setet så drog Tyskland ifrån och setsiffrorna blev de samma som i första set.

-Vi hittade vårt spel lite mer, men i slutskedet på setet så tappade vi mottagningen igen, konstaterar tränaren Göran Persson.

Sedan blev det en klar förbättring och det var jämnt långt in i tredje set. Men i slutskedet gjorde tyskarna ett sista ryck och kunde vinna setet med 25-20.

-Här fick vi äntligen visa upp vad vi kan, men tyvärr orkar vi inte hålla spelet genom hela setet, berättar Göran Persson.

I nästa match väntar Holland och även det blir en svår match.
-Ska vi ha någon chans så måste vi få fram deras servar och med dagens match och morgondagens träningspass i ryggen tror jag att vi kommer lyckas betydligt bättre med det än vi gjorde i dag, tror Persson.

Bästa svenske poängplockare var Jakob Wijk Tegenrot, som gjorde 5 poäng.

Sverige - Tyskland 0-3 (14-25, 14-25, 20-25)
Bästa poängplockare i Sverige: Jakob Wijk Tegenrot 5 p, Hampus Randén 4 p

Sveriges matcher i gruppspelet

Fre 8 aug kl. 16.30 Sverige-Tyskland 0-3 (14-25, 14-25, 20-25)
Lör 9 aug kl. 16.30 Sverige-Holland
Sön 10 aug kl 16.30 Sverige-Italien

Läs mer om 8-nationers på: Spanska volleybollförbundets hemsida, www.rfevb.com

Fler nyheter

Publicerad: 2008-08-08

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer