Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ett fall framåt

U18-landslaget förlorade mot Holland när den andra omgången av 8-nationers spelades, men det var ändå ett steg framåt för det unga laget som tog sin första setvinst i turneringen.

I gårdagens match mot Tyskland nådde man inte upp i nivå med den kapacitet som laget besitter och innan matchen pratades det om att målet var att höja nivån jämfört med prestationen i den första matchen.
-Vi pratade inte så mycket om resultat under förberedelserna utan det viktigaste var att vi skulle förbättra vårt spel, förklarar assisterande tränaren Felix Millán Casanova.

I inledningssetet såg det dock inte ut som om det målet skulle kunna nås. Det producerades misstag efter misstag från den blågula sidan och de poäng man lyckades vinna kom oftast till efter bjudningar från holländarna.
-Det såg inte alls bra ut i första set, men efter det kom vi igång bättre, berättar tränaren Göran Persson.
Och kom igång gjorde man verkligen. Plötsligt fick man fram framspelen till nät, anfallen gav utdelning och man började blockera motståndaranfallen på ett sätt som gav många poäng. Anton Eriksson byttes in vid serven i underläge 16-18 och där höjde sig svenskarna ännu ett snäpp. Eriksson fick till ett serveess och gjorde också ett par viktiga försvarsräddningar. Det var tre svenska setbollar vid 24-21, men de två första räddades av holländarna. På den tredje lyckades Hampus Randén slå in bollen och det var kvitterat.

Stärkta av setvinsten inleddes även det tredje setet bra från svenskt håll. Vid ledning 12-10 blev det dock ett ras och hela sju raka poäng förlorades. Efter det var det laget i orange som kunde ta hem setet utan större problem.
-Vi hade en stark period, men det blev ett abrupt slut på den när raset kom och efter det hämtade vi oss aldrig riktigt, konstaterar Göran Persson.
För i det fjärde setet orkade de svenska pojkarna inte hålla emot längre och Nederländerna tog hem det med klara 25-17.

Det svenska blockeringsspelet var en detalj som laget var nöjda med och bäst lyckades där Sebastian West Helgesson från Örkelljunga som gjorde hela sju blockpoäng. I anfallsspelet var det Vindrarps Oskar Nilsson och Södertäljespelaren Hampus Randén som visade framfötterna mest.
-Även om det blev förlust i dag så visade laget upp en klar förbättring i sitt spel och vi hoppas att vi kan höja oss ytterligare till de kommande matcherna, eftersom vi blir mer samspelta för varje dag, tror Felix Millán Casanova.

I nästa match väntar Italien, som visat upp ett imponerande spel med klara segrar mot både Holland och Tyskland så här långt, så det är en favorit till slutsegern som svenskarna får möta i den sista gruppspelsmatchen.

Sverige - Nederländerna 1-3 (16-25, 25-23, 21-25, 17-25)
Bästa poängplockare i Sverige: Hampus Randén och Sebastian West Helgesson 11 p

Sveriges matcher i gruppspelet
Fre 8 aug kl. 16.30 Sverige-Tyskland 0-3 (14-25, 14-25, 20-25) 
Lör 9 aug kl. 16.30 Sverige-Nederländerna 1-3 (16-25, 25-23, 21-25, 17-25)
Sön 10 aug kl 16.30 Sverige-Italien

Fler nyheter

Publicerad: 2008-08-09

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer