Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra start för Sveriges flickor i U-NM

Sveriges flickor startade med match mot Island i Frejahallen på fredagsförmiddagen. Det blev en match som böljade fram och tillbaka men som till slut gick till Sveriges favör.

Våra svenska flickor startade lite ansträngt i det första setet, kanske tagna av stundens allvar. Setet präglades av många misstag från båda lagen och de följdes åt poängmässigt fram till andra tekniska timeouten. Trots ett bättre spel av Sverige tog Island första set med 23-25.

I andra set var spelet bättre framförallt ur svensk synvinkel. Vid första tekniska timeouten ledde flickorna med 8-1. Tack vare mycket bra servespel från Elin Hoszek och press i anfallen kunde Sverige känna sig mycket nöjda även vid den andra tekniska timeouten med en säker ledning på 16-1. Ett fortsatt bra blockspel och fint jobb ifrån liberon Sofia Lundberg gjorde att tjejerna tog hem andra set med klara 25-7.

Tredje set började svajigt, nästan som första set men Martin Karlsson, Head coach i Sverige tog en snabb timeout och så var de svenska flickorna skärpta igen. Island stretade dock mot bättre nu än i andra set och lagen följdes poängmässigt åt en bra bit innan Sveriges servespel pressande Island till misstag och ytterliggare en setseger till svensk favör.

I fjärde set tog Island ledningen fram till första tekniska timeouten. Efter den tog Sverige tillbaka spelet och gick ifrån poängmässigt och hade en ledning på två bollar nästan ända fram till slutet. Island bjöd dock på en tuff avslutning då matchboll på matchboll räddades. Till slut drog de svenska flickorna det längsta strået och vann setet med 30-28 och vann där matchen med 3-1.

Fler nyheter

Publicerad: 2008-09-19

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer