Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst mot Finland

Sveriges pojkar spelade mycket starkt mot Finland. Det ligger mycket prestige i dessa möten så killarna var ordentligt taggade. Båda lagen bjöd publiken på en spännande och tight match som till slut gick i svensk favör med 3-1 i set.

I första set kände lagen på varandra och följdes åt poängmässigt. Båda lagen är fysiskt starka och spelar ett varierat spel så det var ganska väntat att setet skulle utveckla sig så. Finland drabbades oturligt av en skada, i mitten av första set, på en av kantspelarna. Den incidenten störde inte de finska spelarna nämnvärt utan snarare stärkte dem. Finnarna, som låg under med fyra poäng vid skadetillfället, kom ikapp till 18-18 och spelade bra blockspel. Lagen fortsatte att följas åt men till slut vann Sverige första set med 31-29.

Andra set fortsatte som det första med att lagen följdes åt poäng för poäng. Finnarna var dock något starkare och vann setet med 21-25.

I början av tredje set blev nätspelet kraftfullare från Sveriges sida, bra block och tunga anfall. I mitten av setet får Finland utdelning på sina servar och Sveriges anfall kommer inte riktigt till sin rätt. Trots lite grus i maskineriet håller de svenska pojkarna ihop spelet och vinner setet med 25-22.

Fjärde sets början påminde mycket om det tredje setet. Lite ryckigt spel med både starkt nätspel och ibland lite svagare servemottagning. Sverige ledde i första tekniska timeouten med 8-5 och höll Finland på ett bekvämt avstånd genom hela setet. Genom bra anfall ryckte de svenska pojkarna ifrån Finland ytterligare och vann setet med 25-14 och matchen med 3-1. 

Ett vilt jublande lag sprang runt på banan lyckligare än få, detta var första gången ett svenskt pojkar U17-lag slagit Finland i NM. Head coach Felix Millán Casanova var självklart mycket nöjd med sina killar och sa att det var en laginsats som gjorde att de hade vunnit mot Finland.

Fler nyheter

Publicerad: 2008-09-20

Senast uppdaterad: 2010-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer