Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Finskorna för svåra

Sveriges flickor mötte Finland i sista matchen i U-NM. Finskorna som bara tappat ett set i turneringen var för starka för de svenska flickorna och vann matchen i tre raka set.

Sista matchen för de svenska flickorna blev en jobbig historia. Finskornas starka block stoppade Sveriges anfall gång på gång och Finland vann det första setet ganska enkelt med 10-25.

Andra set liknade i mångt och mycket det första. De svenska tjejerna försökte att slå förbi det finska blocket men allt för ofta gick bollen lite för långt och Finland drog ifrån. I mitten av setet fick Sverige äntligen lite utdelning på sitt anfall men ett bra servespel från Finland gjorde att setsiffrorna blev ganska klara till Finland, 13-25.

Tredje set blev tätare och jämnare och Sverige hade ledningen i mitten av setet med 12-10. Därefter kom Finland tillbaka och vann matchen med 18-25 och bärgade guldmedaljerna till Finland.

De svenska flickorna fick även denna gång en bronsmedalj vilket är samma som förra året, men vi siktar självklart mot ädlare valörer i framtiden, säger Jeanette Jonsson, verksamhetsledare på volleybollgymnasiet.

Fler nyheter

Publicerad: 2008-09-21

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer