Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damtränarna inför Grand Prix

På måndag spelas de båda semifinalerna i damernas Grand Prix. Kl. 12.00 möter guldfavoriterna Engelholm fjärdeseedade Sollentuna och kl. 14.00 möter SM-guldmedaljörerna Örebro hemmalaget Katrineholm. Vi tar tempen på tränarna!

Läs nedan vad respektive tränare säger inför Grand Prix.


Tina Celinder Nygren, tränare i Engelholm
Hur går det i GP och hur ser ni på era chanser?
Våra ambitioner är att kunna plocka fram det bästa hos laget. Detta skulle för oss innebära att vi kan spela ett variationsrikt anfallsspel och samtidigt försöka vara tighta i poängspelet med vårt block och försvar. Vi hoppas att detta kan räcka långt i årets Grand Prix.

Vilka är era framgångsfaktorer för att lyckas?
Att hela laget är på gång och att vi jobbar för varandra. I spelmomenten betyder det att våra passare Lina Sundstöm och Elisabeth Franze har god kommunikation med våra anfallare och att timingen sitter där. För våra servemottagare blir det viktigt att få koll på Duveholmshallen snabbt, så att de kan leverera bra bollar fram till våra spelfördelare. I anfallet så vill vi att kantspelaren Ewa Kalinowska jobbar sig in i turnering på bästa sätt och att de andra kanterna Sara Pettersson, Marta Slodnik och Emelie Nilsson är på hugget för att göra grovjobbet som krävs för kantspelarrollen.

Vad gillar ni mest med GP?
Vi gillar inramningen runt matcherna i Duveholmshallen. Att personalen i hallen alltid försöker hjälpa till på bästa sätt när det behövs. Volleybollmässigt är det ett perfekt avstamp in i vårsäsongen. Att Grand Prix spelas i cupform där det handlar om "Bäst när det gäller och vinna eller försvinna"-karaktär på matcherna till skillnad från i Elitserien där vi spelar om poäng och placeringar.


Jonas Hård, tränare i Örebro
Hur går det i GP och hur ser ni på era chanser?
Först och främst skall vi vinna vår semfinal. Det brukar alltid vara lite ringrostigt under dag ett. Målet är givetvis att vinna två matcher och vi har många bra spelare som älskar att vinna.

Vilka är era framgångsfaktorer för att lyckas?
Vi behöver hålla effektiviteten uppe i vårt anfallsspel. Alla spelare behöver bidra i anfallet och när de gör det så är vi svåra att besegra.

Vad gillar ni mest med GP ?
Det bästa är nog att det är "skarpt läge" i två matcher. Allt ställs på sin spets och man behöver prestera "här och nu".


Daiva Simokaitienè i Katrineholm
Hur går det i GP och hur ser ni på era chanser?
Sannolikheten att vinna är lika stor som sannolikheten att förlora. Det finns en 50/50-regel eller hur? Men när pressen är som hårdast då presterar man också ofta som bäst!

Vilka är era framgångsfaktorer för att lyckas?
Vi satsar hårt och tror att vi måste våga spela ett tufft spel som innebär att vi riskerar att misslyckas för att lyckas! Tillsammans i laget vill vi hitta den rätta balansen mellan krav och förmåga för att spela i harmoni och prestera bra volleyboll.

Vad gillar ni mest med GP?
Det är en fantastisk anda under GP. Hela Duveholmshallen är fylld med bra volleyboll hela helgen.

Johan Svensson, tränare i Sollentuna
Hur går det i GP och hur ser ni på era chanser?
Ambitionen är att komma till Katrineholm med så bra träningar som möjligt veckorna innan. Mycket kan hända i en turnering som denna som avgörs under endast två dagar. Laget som kommer med bäst förberedelser och högst antal spelare som vill gå in och spela en avgörande roll kommer att ha stor chans att ta hem titeln.

Vilka är era framgångsfaktorer för att lyckas?
För att nå framgång emot lag med den här kalibern så bör vi minska och förkorta våra sämre perioder i matcherna. I matcher där två relativt jämna lag möts så vinner oftast det laget med bäst serve/servemottagning så dessa moment är vi såklart angelägna om att vi får fungera.

Vad gillar ni mest med GP?
Den ligger tidsmässigt bra under säsongen och kvalificering hit är ett bra resultatmål för vårt lag att stäva emot under hösten. Det är mycket prestige i turneringen och dagarna ger en chans att "spänna musklerna emot de bästa lagen i landet".

 

Läs mer inför respektive match Länk till annan webbplats..

Läs mer om Grand Prix Länk till annan webbplats.


 


 

Fler nyheter

Publicerad: 2009-01-01

Senast uppdaterad: 2009-10-29

Visa fler nyheter

Sponsorer