Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige gav sig inte lättvindigt emot Spanien

Europafemmorna från Spanien är det högst rankade laget svenskarna har spelat emot och inte oväntat blev det förlust, men svenskarna presterade på toppnivå i de två avslutande seten.

Det såg dystert ut inledningsvis. Spanjorerna pressade verkligen den svenska servemottagningstrion bestående av Johan Skoogh, Johan Mårtensson och Sean Anthony. Såklart blev det därefter en hel del svåra anfallslägen på kanterna. Spanjorerna är välväxta och deras blockeringsspel är av bästa märke. Framför allt kantspelarna gjorde det bättre och bättre ju längre matchen led och med varierade typer av anfallsslag lyckades Sverige hantera situationer riktigt bra på slutet.

-Vi får en svår start och hamnar hopplöst efter i poängprotokollet i det inledande setet, säger assisterande coachen Göran Persson.

I de två avslutande seten skiljer det inte många poäng upp till Spanien även om det så klart smäller lite högre varje gång spanjorerna anfaller eller servar. Högerspelaren hos spanjorerna Andrés Villena var matchens gigant med 22 poäng men även Johan Mårtensson briljerade stundtals med en anfallseffektivitet på 42 % på 24 pass.

-Dessa set är dom bästa jag sett av det här laget. Vi mötte ett välorganiserat och för sin ålder väldigt fysiskt spelandes Spanien. Återigen har vi mindre misstag än våra motståndare (17st) och samma servemottagningssiffror som Spanien i set två och tre. Jag är helt övertygad att vi har kapacitet att ta hem bronset i morgon men det kommer krävas en topprestation så klart, säger den svenska coachen Johan Svensson.

Sverige-Spanien 0-3 (17-25, 20-25, 22-25)
Sveriges bästa poängplockare: Johan Mårtensson 18, Wilhelm Nilsson 6

Läs mer på turneringens hemsida, www.volley8nations.fr Länk till annan webbplats. (på franska)

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-18

Senast uppdaterad: 2011-07-18

Visa fler nyheter

Sponsorer