Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Estland vann Leomuovi Tournament

Estlands herrjuniorer besegrade Sverige i tre mycket jämna set där blågult hade ett klart övertag i två av dem utan att kunna avgöra.

I avslutningsmatchen i Leomuovi Tournament i finska Akaa blev det en jobbig start för svenskarna. Estland drog omedelbart ifrån till 7-1, men efter det ryckte Sverige upp sig ordentligt. Det räckte dock inte till att vända på steken, så Estland vann setet med 25-21.

Sverige fortsatte sedan spela bra i det efterföljande setet och hade greppet hela vägen fram till 23-21. Smart servande av Estland ställde då till det för svenskarna och hastigt, men mindre lustigt, stod det 0-2 i set på poängtavlan.

Tredje set blev det föregående ganska likt. Skillnaden var att juniorlandslaget spelade ännu bättre och skaffade sig ett ännu klarare övertag. Vid 23-17 såg det inte ut som att det skulle bli ännu en vändning, men så blev tyvärr fallet. Tungt servande från hårtslående Robert Täht blev fallet för den här gången. 27-25 till Estland slutade matchen vid och därmed var också Estland klara turneringssegrare. Sverige slutar på tredje plats.

-Vi gör en riktigt bra match, till och med helgens bästa, men starten på första set och avslutningen på andra och tredje håller inte om vi ska kunna vinna matcher på den här nivån, menar coachen Göran Persson. Vår servemottagning var det som vi hade behövt lyckas bättre med, men esterna servar också väldigt bra, förklarar han.

Många positiva detaljer finns det som sagt att nämna. Tomasz Mroz block och anfall håller hög klass, liksom Johan Mårtenssons offensiva spel. Johan Skoogh var också riktigt bra idag, både i mottagning och spike. Lagkaptenen Wilhelm Nilsson är den som har varit bäst i laget sett över hela turneringen och fick också pris som lagets MVP. Johan Mårtensson kom med i turneringens all star team som bästa vänsterspiker.

Sverige - Estland 0-3 (21-25, 23-25, 24-26)
Bästa svenska poängplockare: Johan Mårtensson 15, Wilhelm Nilsson och Tomasz Mroz 11

Fler nyheter

Publicerad: 2011-09-04

Senast uppdaterad: 2011-09-05

Visa fler nyheter

Sponsorer