Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska Cupen

Svenska Cupen är igång efter sommaruppehållet. En rad matcher spelades i helgen och det drar ihop sig mot upplösningen av 2011 års tävling.

De matcher som spelades:

Damer

Veddige - Lund 1-3
Unga Veddige med äldsta spelare född -93 stretade emot rätt bra utan att för den skull riktigt kunna hota ett duktigt Lunds VK med yngsta spelare född -91. En storpublik på 115 personer såg matchen som var årets första match för bägge lagen. Redan i första set visade Lunds långa anfallare och centrar var skåpet skulle stå, anfall efter anfall gick in från vänster utan att Veddige lyckades stå emot. Setet slutade 25-19 till gästerna. I andra slappnade de sedan av och då visade hemmalaget hur duktiga de är och vilken kämpaglöd det finns i laget. Plötsligt var det utjämnat eftersom setet slutade 25-22 till Veddige.

I tredje var det sedan inget snack, Lundspelarna körde på hårt och vann med 25-12. Fjärde likaså 25-15 till gästerna. Men ändå en rolig och sevärd match som alla på läktaren tyckte var underhållande. Lycka till Lund i nästa match mot Södertelge….vi håller tummarna för er!
Matchraporten lämnad av Peter Degerman, VK Veddige.

If Stockholm Vingar - Orion 3-0

VK Orion fick se sig besegrade efter en jämn och bra match, trots att man var det högst rankade laget.

- Vi har inte hunnit spela ihop oss ordentligt efter sommaruppehållet, och vi visste inte så mycket om motståndet på förhand. Vår målsättning för idag var att spela vårt eget spel, men det fungerade inte riktigt idag. Vi släppte alltför många enkla bollar i försvar och servemottagning. All heder till Vingar, de vann välförtjänt, kommenterar Orions tränare Nathalie Einmaa.

Hennes syster Sandra Einmaa, passare i laget, blev utsedd till bästa spelare i VK Orion.

Till Vingar, som med denna match gjort debut som division 1-lag, måste man förstås fråga: ”Hur känns det?”

- Det är klart att det känns jättebra!, konstaterar en nöjd Roffe Hester, tränare för laget. Vi spelade väldigt stabilt och lugnt för att vara första matchen för säsongen. Men det är klart att det finns lite att slipa på till kommande matcher.

En del av förklaringen till den goda insatsen var träningslägret helgen innan, och det faktum att laget är nästan till hundra procent intakt från förra säsongen.

Till bästa spelare i Vingar, som i nästa omgång möter Karlstad, utsågs Helena Sonntag.
Matchrapporten lämnad av Karin Gustavsson, Stockholms Vingar

If Stockholm Vingar B - Södertelge Utveckling 3-0Svenska Cupen-matchen mellan Stockholms Vingar B och Södertelge U var till en början jämn – 30-28 i första set – men sen tog ålder och rutin ut sin rätt mot Södertelges unga utvecklingslag. Men trots 0-3-förlust var det inga sura miner i det grön-gula lägret efter matchen, tvärtom.

- Nej, vi är jättenöjda. Jag tycker att vi hade ett väldigt bra lagsamarbete, berömmer nya tränaren Nina Jansson.

Lagkonstellationen ska spela seniorspel tillsammans den kommande säsongen, men även ungdomsserier. Stommen i laget utgörs av U17-spelare, men det finns både yngre och äldre spelare i laget.

- Några av spelarna kommer direkt från Volley 2000 och vi höjde nätet till 2,24 för första gången på träningen nu i veckan, berättar Nina som har all anledning att vara stolt över lagets insats i matchen.

Vingars B-lag består till nästan hälften av spelare som är nya för säsongen.

- Det var lite rörigt på planen emellanåt, men vi ser det i första hand som nyttig träning att vara med här, och en bra chans att spela ihop laget, konstaterar tränaren Roffe Hestner.

Laget är i och med vinsten vidare i Svenska Cupen och möter i nästa omgång KFUM Göteborg.

Till bästa spelare i matchen utsågs Södertelges duktiga libero Julia Eriksson, född 1997, och i Vingar B spänstfenomenet Ylva Schnürer.
Matchrapporten lämnad av Karin Gustavsson, Stockholms Vingar

Herrar

Proletären - Lund 1-3

KFUM Göteborg - Södertelge VBK 0-3
Referat på Södertelges hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jomala - IFK Helsingborg 3-2

Ymer - Säter spelas 16 september

Den kommande omgången ser ut så här:

Damer

Stockholm Vingar - Karlstad
Falkenberg - Tierp
Lund - Södertelge
Stockholm Vingar B - KFUM Göteborg

Herrar

Lund - Vingåker
Jomala - Tierp
Södertelge - Hylte
Ymer/Säter - Habo

Finalerna i Svenska Cupen avgörs i uppsala 19 november.

 


Fler nyheter

Publicerad: 2011-09-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer