Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk vinst mot Danmark

Det svenska damlandslaget laddar inför OS-kvalet i Kroatien i nästa vecka. Och den första träningsmatchen mot Danmark slutade med vinst.

Sverige - Danmark 3-1 (20-25, 25-14, 25-21, 25-17)

- Vi inledde trevande, men när nerverna väl lossnade och samspelet började ta form hade vi stabilt spel, säger assisterande coach Henrik Stoltenberg.

Kvällens träningslandskamp mot Danmark inledde landslagssamlingen som startade idag. Uppladdningen pågår de närmaste dagarna, då damerna tränar och spelar matcher inför avresan till Kroatien och OS-kval på tisdag i nästa vecka.

- Tjejerna är taggade och glada över att vara igång igen i landslaget. Det var inte så länge sedan vi spelade ihop då vi besegrade Georgien i den första omgången i OS-kvalet. Det känns positivt att vi är så pass samspelta och kan inleda på en hög nivå, säger Henrik.

Men, han medger att det blir tufft motstånd som väntar nästa veckas kval. Kroatien och Frankrike är motståndare.

- Vi är unga och hungriga och ser fram emot att få spela mot så bra motstånd. Nu laddar vi för fullt och kommer att spela träningsmatcher mot flera herrlag de närmaste dagarna för att få möta fysiskt starka moståndare, avslutar Henrik Stoltenberg.

Följ damlandslagets blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-11-02

Senast uppdaterad: 2011-11-02

Visa fler nyheter

Sponsorer