Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Malin och Malin skriver historia

Volleybollhistoria skrivs på fredag den 17 februari i Linköpings sporthall. Då är det två kvinnliga domare som dömer herrarnas elitseriematch mellan Linköping och Södertelge. Kvinnliga domare på herrmatcher är allt vanligare, men för första gången är båda domarna kvinnor, Malin Croner och Malin Fölster.

- Det är verkligen roligt att vi får chansen att döma tillsammans och att vi för första gången i svensk volleybolls historia dömer en herrelitmatch ihop, säger Malin Croner som är huvuddomare i matchen.

Rutinerad elitdomare

Malin Croner har varit elitdomare i volleyboll sedan 2006 och har under det senaste året fått döma alltfler herrmatcher.

- Jag dömer givetvis damer också, men nu har vi blivit så pass många kvinnliga domare att vi även dömer herrarnas matcher. En skillnad mellan att döma herr- och dammatcher är att herrarna är mer inne i spelet och spelar ännu mer för varje boll. Överlag är damerna mer behärskade, säger hon.

Att döma både herrar och damer är ännu ett steg i hennes utveckling. En utmaning som hon gillar.

- Det handlar om att skapa ett förtroende och bli accepterad som domare. Inför varje match är jag lite nervös, vilket jag ser som ett gott tecken, eftersom jag vill göra ett bra jobb under matchen. Jag kommer säkerligen att vara nervös i morgon precis som jag brukar, avslutar Malin.

Linköping – Södertelge fredag 17 februari kl 19 i Linköpings sporthall

Fler nyheter

Publicerad: 2012-02-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer