Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Belgien visade styrka när man vann med 3-1

Sveriges damjuniorer kunde inte dubbla sina vinster i EM-kvalet när Belgien stod för motståndet. Stundtals blixtrade dock spelet till och då höll man jämna steg med belgiskorna.

Att Belgien skulle bli en svår nöt att knäcka visste alla från start. Och även om Sverige började med ett okej spel så var det belgiskorna som satte hårdast press från servelinjen och fick direkt ett övertag som man envist höll fast vid. Trots tappra försök så lyckades Sverige aldrig få kontakt och skapa rejäl nerv i setets slutsked utan förlorade med 25-19.

Så långt kändes ändå det som om spelet fanns där men att man hade allt för lite utdelning på sin serve som ofta föll utan för dom uppsatta målen. Det visade sig dock att Sverige skulle få det tuffare, mycket tuffare i andra set. Nu visade belgiskorna upp ett imponerande spel med rejält högt tempo i anfallen och ett mycket tätt försvar. Musten rann ur Sverige allt eftersom Belgien vräkte sig fram till stora siffror, 25-10.

Nu tydde inte mycket på att Sverige skulle få vara med och leka i den här matchen. Men så lätt vek man inte ned sig. Nu började de blågula hitta bättre rytm och stressade sina motståndare till misstag och spelkvalitén höjdes ett snäpp. Nu var Sverige i ledning och man växte med framgången som bar till ledning med 17-10. Belgien kom dock nära vid 14-17 innan Sverige återigen fick lite andrum och kunde reda ut setet och vinna med 25-22. Mycket starkt efter två tunga setförluster.

Tyvärr blev detta setet det enda som Sverige fick med sig idag och Belgien var smått fantastiska i sitt försvar under långa stunder i fjärde set. Ett tag var det mycket sevärd volleyboll med långa rallys som dock ofta slutade med belgisk vinst. Sista set rann iväg i slutet och landade på 25-15.

I Sverige var det Alexandra Lazic som hade bäst utdelning i sina attacker. Även Frida Randén blixtrade till. I Belgien hittar vi en supertalang i Celine Van Gestel som är född 1997 och blev poängbäst i matchen med 20 poäng.

- Idag är det mest att inse att Belgien är riktigt bra. Vi hade behövt serva bättre om vi ska rubba dom. Stundtals spelar vi ändå helt ok och även belgiska coachen berömde det svenska laget som fått stor respekt med sig här i Nova Gorica. Imorgon ställs Sverige mot ett storvuxet Ukraina som det gäller att få bort från nätet med tuffa servar. Vi laddar om för denna turneringens sista match och att vi alla vill avsluta med vinst är självklart, avslutar coachen Kalle Nordén.

Sverige-Belgien 1-3 (19-25, 10-25, 25-22, 15-25)
Bästa poängplockare: Alexandra Lazic 19p, Rebecka Lazic 12p

Övriga resultat dag 4
Ukraina-Kroatien 1-3
Slovenien-Spanien 3-2

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-14

Senast uppdaterad: 2012-04-14

Visa fler nyheter

Sponsorer