Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ligacup införs

I höst kommer elitseriens lag att spela fler matcher, främst på vardagar. Ligacupen införs på prov med final strax före jul, där vinnaren blir ligacupvinnare i volleyboll. Det blir tre pooler för i varje kön, och poolerna är indelade geografiskt, för att lag som nära varandra ska mötas i spännande derbyn. Det är elitserielagen själva som vill ha fler matcher, och nu blir det verklighet som prov under hösten.

- Det här är ett sätt att utöka antalet matcher för våra elitserielag. Många har efterfrågat fler vardagsmatcher, och det känns spännande att kunna erbjuda den här lösningen, säger Tomas Lidstedt i tävlingsledningen.

 

Svenska cupen tas bort

Under några år har Svenska Cupen spelats, där lag i de lägre divisionerna mötts tidigt och vartefter cupen pågått har de högre divisonernas lag kommit in i cupen. Det här har inte fallit väl ut, varför Svenska cupen nu tas bort.

- Intresset för att spela Svenska Cupen har varit för dåligt på alla nivåer. Tanken har varit att lagen i lägre divisioner skulle ha möjlighet att spela mot de bättre lagen och kunnat mäta sig med bästa. Men, alldeles för få lag har visat intresse för Svenska Cupen. Därför lägger vi nu ner den, säger Tomas Lidstedt.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer